• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2023

10:01

Pritisak na Srbe na KiM i predsednika Vučića nikad jači! Drecun: Kurti je nacista, a KFOR filijala NATO pakta! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Pritisak na Srbe na KiM i predsednika Vučića nikad jači! Drecun: Kurti je nacista, a KFOR filijala NATO pakta! (VIDEO)

Podeli vest

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti će pokušati da natera Srbiju da na silu prizna nepostojeću zemlju na pregovorima koji će uslediti u Briselu, a o tome su govorili gosti u Info jutru predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša i predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša kaže da Aljbin Kurti vrši konstantan pritisak na Srbe i predsednika Vučića kao i da je kriza na KiM posledica nepoštovanja sporazuma i da je Kurtijev cilj da izazove sukob.

- Aljbin Kurti vrši nasilje i smišlja gluposti da bi vršio pritisak na Srbe i predsednika Vučića, a vršiće pritisak i na pregovorima u Briselu između Beograda i Prištine o priznanju tzv Kosova. Kriza na KiM je posledica nepoštovanja Vašingtonskog i Briselskog sporazuma od strane Kurtija i on na svaki način dodatno komplikuje stvari jer je isterao Srbe iz institucija i nelegalno izvršio izbore. Kurtijev cilj je da izazove konflikt i da dođe do sukoba između KFOR-a i vojske Srbije - kazao je Beriša.

Foto: Zoran Sinko

Demo Beriša

 

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ističe da se Aljbin Kurti ponaša poput naciste i da je pitanje da li neko da reaguje na njegove divljačke poteze i da dok god on nezakonito vrši opsadu Kosova i Metohije neće biti napretka na prestojećim pregovorima.

- Aljbin Kurti želi da okrene Zapad protiv Srbije, jer tamo gde imate Vjosu Osmani i Kurtija znate da će se desiti neki haos. Kurti se ponaša poput naciste i ništa pozitivno očekuje od njega i teško da će neko da reaguje na njegove divljačke poteze. Dok god Kurti nezakonito vrši opsadu Kosova i Metohije i prebacuje pritisak na Vučića, neće biti napretka na prestojećim pregovorima između Beograda i Prištine - rekao je Drecun. 

Foto: Zoran Sinko

Milovan Drecun i Demo Beriša

 

Naš sagovornik tvrdi da NATO pakt želi manje sukobe jer veće ne mogu da kontrolišu i da je KFOR zapravo  filijala NATO-a.

- Što se tiče bezbednosti na KiM, NATO samo želi da ne dođe do većeg sukoba na Kosovu i Metohiji jer to ne bi mogli da kontrolišu, zato im odgovaraju manje provokacije. KFOR je zapravo filijala NATO-a, a ne bezbednosna snaga UN i oni sarađuju sa specijalcima tzv. Kosova i njihov cilj je da lažna država uđe u Severnoatlantski pakt - zaključuje Drecun.

Celu emisiju obavezno pogledajte ispod:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija