• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

09.09.2023

06:59

Izmišljaju bombe, upadaju u fabrike i hapse nedužne! Kurti nastavlja da teroriše Srbe na Kosovu

AP/Reuters

Politika

Izmišljaju bombe, upadaju u fabrike i hapse nedužne! Kurti nastavlja da teroriše Srbe na Kosovu

Podeli vest

Takozvani prištinski premijer Aljbin Kurti ne prestaje da teroriše Srbe s namerom da ih sve protera sa severa Kosova i Metohije!

Kurtijevi 'specijalci' u četvrtak ujutru upali su u zgradu u Bošnjačkoj mahali, u kojoj se nalaze četiri srpske institucije i pod lažnim izgovorom da imaju dojavu o podmetnutoj bombi pokušali su da isteraju zaposlene.

Međutim, nisu uspeli, jer Srbi nisu hteli da napuste taj objekat. Zatim su dan posle, u petak ujutru, u pratnji službenika 'kosovske agencije za privatizaciju' nasilno ušli u prostor fabrike alata "Lola Ribar" u Zubinom Potoku i više od sat vremena pretresali ovaj objekat i fabrički krug.

Kao "šlag na terorističku Kurtijevu tortu" usledilo je hapšenje Srbina u Leposaviću!

Glasno i jasno

Da zlo bude veće, Kurtijevi 'specijalci' su to uradili samo dan pošto je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio da je za svaku akciju takozvanih specijalnih jedinica 'kosovske policije' na severu Kosova i Metohije neophodna koordinacija sa Kforom.

Foto: EPA

 

'Kurtijevci' su sa dugim cevima opkolili prvo krug fabrike alata "Lola Ribar", njih više od 50, a zatim su provalili unutra. Interesantno je da u fabrici u trenutku upada policije nije bilo nikoga, jer ova fabrika godinama ne radi.

I dalje je nepoznato šta su tamo tražili, a posle napuštanja fabričkog prostora na kapiji su okačili pisano obaveštenje da je fabrika pod upravom 'kosovske agencije za privatizaciju' i da je zabranjen neovlašćeni ulazak.

Tu nije kraj Kurtijevom teroru jer je Srbin iz Leposavića G. S. (1984), bivši pripadnik tzv. 'kosovske policije', uhapšen juče u toku dana, i to naočigled svoje majke.

On je sedeo u kafani, nedaleko od železničke stanice, gde je, po rečima očevidaca, svratio da popije kafu, kada se pojavio policijski automobil koji je došao po njega. Majka uhapšenog, koja se nalazila u blizini, donela je na zahtev policije njegovu ličnu kartu, jer joj je rečeno da je priveden samo na informativni razgovor i da će ubrzo biti pušten.

Foto: Rade Prelić/Tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se ovim povodom i poručio da Priština hoće da pokaže da njihovoj sili nema granica.

- Kurti ovim što radi želi da dokaže da njihovoj sili nema granica. Istovremeno, nastavili su sa hapšenjima Srba za neka stara krivična dela. Od Kurtijevog dolaska na vlast desio se 401 napad na Srbe, na severu se desio 41 eskalatorni potez, odnosno 41 put su skoro direktno pokušali da izazovu sukobe, 15 napada na srpsku decu, 15 direktnih pokušaja da se spreči funkcionisanje zdravstvenog sistema Srbije, kao i 56 napada na verske objekte SPC. Kurtijev režim se, izgleda, bavi samo maltretiranjem Srba. Postavlja se pitanje šta može da bude naš odgovor. Trudimo se da on bude smiren, racionalan, ali uvek je dovoljno glasan i jasan. Ne moram da objašnjavam da su nam ruke prilično vezane, ali se trudimo da nađemo najbolje rešenje da pomognemo našim sunarodnicima - rekao je Vučić.

Iracionalno ponašanje

Komentarišući ove poteze, glavni urednik portala 'Kosovo onlajn' Miloš Garić kaže da Kurti duboko veruje da je Zapad uz njega šta god on uradio.

- Kurti ne bi odustao od svoje agresivne politike prema Srbima sve i da to sad od njega zahteva Adem Demaći lično, a ne Stoltenberg, Lajčak ili Borelj. Kurti veruje da je NATO uz njega ma šta on činio i zato odbija da prihvati Stoltenbergove reči. On svime što čini pokazuje da je duboko zagazio u iracionalno ponašanje, a rukovodi se mržnjom prema Srbima i namerom da svoju misiju stvaranja 'velike Albanije' sprovede u delo. Nepovoljna okolnost je što se oslanja na podršku onog dela zapadnih centara moći koji ne mare za bezbednost i mir na ovom prostoru i koji ne biraju sredstva da plan o kosovskoj državnosti po svaku cenu opravdaju i izvrše do kraja. Zbog toga jesen ispred nas može da bude veoma burna i sa ogromnim izazovima - zaključuje Garić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17