• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.09.2023

10:01

Stoltenberg reagovao na Kurtijevo divljaštvo! Vukelić: Mi moramo da zaštitimo naš narod na KiM

Miloš Rafailović

Live TV

Stoltenberg reagovao na Kurtijevo divljaštvo! Vukelić: Mi moramo da zaštitimo naš narod na KiM

Podeli vest

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je, nakon razgovora sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani, istakao da je postojećim sporazumom iz 2013. godine, zabranjen dolazak KBS-a na sever Kosova, bez saglasnosti KFOR-a. Zatražio je i konsultacije u vezi akcija tzv. Kosovske policije koje bi mogle ugroziti bezbednost.

Stoltenberg je takođe rekao da Alijansa snažno podržava dijalog Beograda i Prištine i dodao da očekuje da prištinska strana na sastanku u Briselu "pokaže da je odgovorna strana koja konstruktivno deluje za dobrobit evroatlantske bezbednosti". U emisiji "Info jutro" na ovu temu razgovarali smo sa naučnim savetnikom Draganom Petrovićem i Dejanom Vukelićem iz Srpskog portala.

Dejan Vukelić iz Srpskog portala kaže da je ova izjava Stoltemberga vrlo važna, jer je to prva rekcija koju smo dobili na sve što Kurti radi.

Foto: Informer

Dejan Vukelić

Ja verujem da je ova izjava rezultat politike naše države u poslednjih nekoliko meseci. Mi imamo stav da moraju da se poštuju svi prethodno potpisani sporazumi. Svi sporazumi koje poštuje Srbija, moraju poštovati i oni. Poruke i lepe reči su jedno, a situacija na terenu je drugo. Ipak, njihov mandat nije pisanje izjava, već obezbeđivanje mira. Kosovo je naše dokle god mi kažemo da je naše. Mi moramo da zaštitimo naš narod na Kosovu, a ostaje da verujemo da će se srpska vojska jednog dana vratiti na Kosovo - zaključuje Vukelić.

Naučni savetnik Dragan Petrović ističe da Amerika u svakom pogledu radi na štetu Srbije.

Foto: Informer

Dragan Petrović

- Amerika je pokrovitelj kvazi šiptarske ujedinjenosti. Oni su vrlo pristrasni na našu štetu. U slučaju Bosne i Hercegovine Amerika radi na centralizaciji te zemlje na štetu Srbije. Imamo Ohridski sporazum koji garantuje mir u Makedoniji. Makedonija se razlabavljuje. Ako naša vlast očekuje da će Amerika operizacijom određenih dogovora biti objektivna, to je nerealno. Kada se sagleda, mi smo Pepeljuga. Mi ne možemo očekivati da će oni biti objektivni. Ogromne ustupke koje je Srbija dala na Briselskom sporazumu, Amerika je zloupotrebila. Amerika je svetski policajac i služi se pritiscima na našu zemlju - zaključuje Petrović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!
Tenis

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!

Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu na presudu Sportskog suda u Lozani koji je Janika Sinera oslobodio krivice za korišćenje zabranjenih supstanci na turniru u Sinsinatiju prošle godine. Ovaj potez se, naravno, nije dopao prvom reketu sveta, ali ni teniskom Savezu Italije.

28.09.2024

16:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija