• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.08.2023

10:00

Situacija sve gora! Drecun: Život na KiM za naš narod postaje specifična vrsta logora! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Situacija sve gora! Drecun: Život na KiM za naš narod postaje specifična vrsta logora! (VIDEO)

Podeli vest

Teror Aljbina Kurtija nad Srbima sve više uzima maha, a o situaciji na Kosovu i Metohiji razgovarali smo sa gostom Info jutra Milovanom Drecunom.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun, kaže da je trenutni cilj svega što se dešava na Kosovu ulazak lažne države u NATO. To je njihov glavni, možda i jedini cilj. Problem je u tome što postoje četiri države članice NATO-a koje nisu priznale nezavisno Kosovo.

Foto: Pedja Milosavljević

Milovan Drecun

Postoji kontinuitet Kurtijeve politike da natera Srbe da prihvate institucije lažne države ili da se isele. Postoji samo podizanje stepena eksalacije. Plan je da se pokaže da tamo postoji samo lažna država Kosovo i da tamo Srbima nema mesta - rekao je Drecun.

Prema rečima našeg gosta život na KiM za naš narod postaje sve teži i počinje da liči na specifičnu vrstu logora.

-Priča da će Kurti povući lažne gradonačelnike pada u vodu. On sada postavlja nove uslove za održavanje izbora. Ljudima se onemogućava normalan život na severu. Život na Kosovu za naš narod postaje specifična vrsta logora. Kada neko izađe na ulicu da kupi hleb, ne zna da li će ih neko pretući ili ubiti. Deeskalacija je povratak na stanje pre eskalacije. To je trenutno nemoguće. Naprotiv. Vidimo da je sve što se dešava ovih dana su zapravo mere protiv interesa srpskog naroda- kazao je naš sagovornik i dodaje da je cilj Kurtija da Kosovo uđe u NATO!

Suština svega što se dešava je taj da Srbija prizna nezavisno Kosovo. Kurtiju nedostaje vojska da zaštiti granice lažne države. Druga stvar je da Kosovo postane članica NATO-a. Ako Kosovo uđe u NATO nema više KFOR-a i nema Rezolucije 12/44. Od vitalnog značaja je da nastavimo sa opremanjem naših oružanih snaga. Dogovora tu neće biti. Cilj NATO-a je da stvore takozvanu vojsku Kosova. Predviđeno je da se do 2028. godine uvede obavezno služenje vojnog roka. Oni kreću u formiranje te takozvane vojske. Postoji izjava takozvanog ministra odbrane koji kaže da će jednoga dana KBS bez odobrenja komandanta KFOR-a moći da dođe na Kosovo. Oni se spremaju za vojne aktivnosti. Sarađuju sa vojskom Albanije koja ne bi smela da se nađe na teritoriji Kosova. Potpisan je sporazum između SAD-a i takozvanog Kosova o bezbednostnoj zaštiti poverljivih informacija. Situacija je veoma opasna. Oni žele da izazovu veliki sukob prvenstveno sa našim narodom- zaključio je Drecun.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo napadač Juventusa.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija