• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2023

14:27

(VIDEO) Zapad vrši pritisak na Srbiju zbog KiM i Rusije! Gajić: Nemci nas optužuju za genocid, a oni nekad pravili logore!

Miloš Rafailović

Live TV

(VIDEO) Zapad vrši pritisak na Srbiju zbog KiM i Rusije! Gajić: Nemci nas optužuju za genocid, a oni nekad pravili logore!

Podeli vest

Nova Tema dana bile su optužbe Zapada za genocid usmerene ka Srbiji, kao i pritisak na našu zemlju zbog KiM i neuvođenja sankcija Rusiji. Gosti koji su pričali o ovome bili su glavni urednik "Pištaljke" Vladimir Radomirović, pisac Igor Ivanović i Aleksandar Gajić iz Centra za društvenu stabilnost.

Glavni urednik "Pištaljke" Vladimir Radomirović ističe da Zapad konstatno vrši pritisak na Srbiju zbog KiM i Rusije i da žele da ponize naše kulturno nasleđe.

- Zapad vrši pritisak na Srbiju zbog KiM, ali zbog neuvođenje sankcija Rusiji i moramo mudro da reagujemo na te pritiske. Mi trebamo da održavamo dobre odnose sa Rusijom, Kinom, ali i Ukrajinom gde su bili naši preci. Zapad i Nemačka su uporni da optužuju Srbiju za genocid i da na sve načine pokušavaju da unize i ponize naše kulturno nasleđe. Nemačka i Austrija i Hrvatska je pravila genocide nad Srbima - objasnio je Radomirović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vladimir Radomirović

 

Aleksadar Gajić iz Centra za društvenu stabilnost kaže da nas Nemci optužuju za genocide, ali da niko od Zapadnih sila ne pominje prave genocide nad nama, kao što su "Oluja" i genocidi nad Srbima sa KiM.

- Nemci su bili u fokusu pola veka što se tiče genocida, nekada su pravili i logore, a sada nas optužuju da smo genocidni narod i da smo izvršili ratne zločine u Srebrenici. Niko od njih sa Zapada ne pominje prave genocide nad nama, kao što su "Oluja" i genocidi nad Srbima sa KiM - naglasio je Gajić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Aleksadar Gajić

 

Pisac i publicista Igor Ivanović navodi da je Srbija kultura koja se nalazi između dva sveta, ali i da je najbitnije da razgovaramo mudro sa Zapadom, a sa istočne strane može da nam dođe samo dobro.

Mi smo kultura koja se nalazi između dva sveta, nismo ni zapadna ali  i orjentalna i istočna kultura. Ako upijate identitet između Istoka i Zapada, postaćete ništa i jedna prazna masa. Najbitnije je da razgovaramo mudro sa Zapadom, a sa istočne strane može da nam dođe samo dobro - rekao je Ivanović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Igor Ivanović

 

Prema rečima Ivanovića još od davnina Srbija i istočne zemlje su na meti Zapadnih sila i oduvek su nas smatrali neprijateljima.

- Samo u istočnim pravoslavnim crkvama postoji pravo Hristovo učenje, za razliku od Vatikana i Zapada. Još od davnina Srbija i istočne zemlje su na meti Zapadnih sila i oduvek su nas smatrali neprijateljima - naveo je Ivanović.

Celu emisiju obavezno pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija