• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2023

13:11

Vatikan blagoslovio Stepinca da kolje Srbe! Diklić: Ustaše proterale skoro 1.000.000 nedužnih duša! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Vatikan blagoslovio Stepinca da kolje Srbe! Diklić: Ustaše proterale skoro 1.000.000 nedužnih duša! (VIDEO)

Podeli vest

Nova Tema dana bio je projekat za proterivanje i pokatoličavanje Srba sa prostora Hrvatske, koji je osmislio nadbiskup Alojzije Stepinac pod pokroviteljstvom Vatikana. O ovome na Informer Tv pričao je istoričar Momčilo Diklić.

Istoričar Momčilo Diklić ističe da je apsurdno da danas Srbe optužuju za genocide, počevši od Hrvata i da je program eliminacije Srba od strane ustaša pod pokroviteljstvom Vatikana, nastao još i pre nego što je Hitler došao na vlast.

- Apsurdno je da Srbe danas optužuju za genocide, a svi su pravili genocide osim nas, počevši od Hrvata. Srbi su proterani iz svojih vekovnih ognjišta širom Balkana, a sa prostora Hrvatske proterano je 700.000 Srba. Stručnjak je dokazao da je skoro milion Hrvata bilo poreklom Srbi. Katolička crkva je jedan od osnivača projekata za istrebljenje Srba, na čelu sa Stepincem, a pod pokroviteljstvom Vatikana. Program eliminacije Srba od strane ustaša, nastao još i pre nego što je Hitler došao na vlast - rekao je Diklić. 

Foto: Zoran Sinko

Momčilo Diklić

 

Naš sagovornik dodaje i da su Ante Pavelić i Alojzije Stepinac vršili eliminaciju pod blagoslovom Vatikana i da se u Hrvatskoj broj katolika povećao za 10% od 1991. do 2001. godine.

Ante Pavelić i Stepinac su govorili da je eliminacija Srba izvršena na pravdi Boga i pod pokroviteljstvom katoličke crkve, što znači da je Vatikan pružio podršku ustašama da sprovode klanje i pokatoličavanje srpskih civila. Katolička crkva daje podatke da se od 1991. do 2001. broj katolika povećao za 10% u Hrvatskoj - kazao je Diklić.

Foto: Zoran Sinko

Momčilo Diklić

 

Prema rečima Diklića, Tito je pravio "Veliku Hrvatsku i želeo je da srpska sela i oblasti u Srbiji budu pripojene Hrvatskoj, ali i da su ustaše divljale i na sve moguće načine proterivali Srbe iz Hrvatske.

- Tito je pravio "Veliku Hrvatsku" i želeo da srpska sela i oblasti u Srbiji budu pripojene Hrvatskoj. Ustaški pozdrav "za dom spremni" se uvek izgovara uz nacistički pozdrav i time su pokazivali uvek svoje divljaštvoobjasnio je Diklić i dodao:

- Kada je pala Krajina uništene su sve srpske fabrike i sve što je srpsko da bi očististili i proterali Srbe, ali i da naši ljudi ne mogu da se vrate. Hrvati smatraju da je sad društvo veoma očišćeno od Srba - zaključio je Diklić.

Čitavu "Temu dana" obavezno pogledajte u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija