• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2023

13:33

Skandal! Milanović u UN: Priznajte tzv. Kosovo - hrvatski predsednik ovim rečima tražio priznanje!

Tanjug/AP Photo/Richard Drew

Politika

Skandal! Milanović u UN: Priznajte tzv. Kosovo - hrvatski predsednik ovim rečima tražio priznanje!

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović završio je svoj govor na zasedanju Generalne skupštine UN pozivom narodima da Kosovo bude priznato kao ravnopravna država u zajednici naroda.

- Nastavljamo da se zalažemo za univerzalno priznanje Republike Kosovo i njenih prava da postoji kao ravnopravan član zajednice naroda. U našem interesu je da promovišemo stabilnost i dalji razvoj ovog regiona, kao i proces evropskih integracija, za koji smatramo da ostaje ključan za budući prosperitet naših suseda i za koji se nadamo da će se ubrzati u narednim godinama - rekao je on.

Milanović je u obraćanju između ostalog istakao i kako Hrvatska podržava evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine i da pozdravlja odluku Evropske unije da joj dodeli status kandidata.

Naglasio je važnost izbornih reformi u toj zemlji kako bi svi konstitutivni narodi bili zastupljeni na svim nivoima vlasti, što je po njemu, ključno za buduću stabilnost BiH.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!
POKAZAO ZUBE

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!

Odnosi između Rusije i SAD nastavljaju da se pogoršavaju, o čemu svedoče loše vesti koje su pre nekoliko dana stigle iz američke prestonice Vašingtona. Postalo je poznato da je predsednik Džo Bajden potpisao zakon (REPO) koji mu omogućava da konfiskuje zamrznutu rusku imovinu. Kako su primetili kineski novinari, ruski lider Vladimir Putin poneo se prilično neobično u tako teškoj situaciji. Ove podatke donosi Eastday.

06.05.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija