• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2023

18:16

Njih dvojica su bili velikani srpskog glumišta! Bata i Paja voleli kafanu! (VIDEO)

printscreen/Informer

Live TV

Njih dvojica su bili velikani srpskog glumišta! Bata i Paja voleli kafanu! (VIDEO)

Podeli vest

U novoj emisiji na Informer Tv, Pre večere, razgovaralo se o dvojici legendarnih glumaca, ali i velikim boemima Pavlu Vuisiću i Danilu Bati Stojkoviću . Gosti su bili Nikola Džamić organizator "Batinih dana", glumac Lepomir Ivković i književnik Viktor Lazić.

Glumac Lepomir Ivković navodi da je imao sreću da radii sa Batom u jednoj predstavi, a sa Vuisićem je radio jedan film i da kada pomenete imenicu glumac, on odmah pomisli na Batu Stojkovića i Pavla Vuisića.

Ja sam imao sreću da radim sa Batom u jednoj predstavi, a sa Vuisićem sam radio jedan film. Kada pomenete imenicu glumac, ja odmah pomislim na Batu Stojkovića i Pavla Vuisića, a film koji bih mogao da gledam svaki dan, je "Ko to tamo peva" gde su obojica na ekranu - kazao je Ivković.

Foto: Masha Bandjur

Lepomir Ivković

Nikola Džamić organizator "Batinih dana" kaže da su Batini dani uveličali su lik i delo Danila Bate Stojkovića, i da je on je bio jedan on najvećih magova srpskog i jugoslovenskog glumišta.

- Batini dani su prvi put održani 2010. godine i uveličali su lik i delo Danila Bate Stojkovića, a na otvaranju su bili mnogi velikani srpskog glumišta. On je pored Vuisića bio jedan od najvećih magova srpskog i jugoslovenskog glumišta i na televiziji i u pozorištu, a obojica su voleli kafanu - tvrdio je Džamić.

Foto: Masha Bandjur

Nikola Džamić

 

Naš sagovornik spominje i upoznavanje Bate Stojkovića, ali i druženje i uspomene sa njim sve do Batine smrti.

- Stojkovića sam upoznao kada sam bio konobar u restoranu u Vrnjačkoj Banji, kada sam otvorio vrata restorana samo za njega, iako sam trebao da zatvorim. Od te večeri smo se družili, pa sve do njegove smrti i u tom periodu smo stvorili mnoge uspomene, neretko iz kafane - rekao je Džamić.

Književnik Viktor Lazić ističe da knjige Bate Stojkovića, ali i testament Pavla Vuisića i mnogi drugi njihovi lični predmeti su ogromno nasleđe ne samo za srpsko glumište, već i za srpsku istoriju.

- Mi u arhivu imamo knjige Bate Stojkovića, ali i testament Pavla Vuisića i mnoge druge njihove lične predmete, što je ogromno nasleđe ne samo za srpsko glumište, već i za srpsku istoriju - govorio je Lazić.

Foto: Masha Bandjur

Viktor Lazić

 

Lazić je dodao i da je Pavle Vuisić bio veliki antikomunista, jer je bio poreklom sa Cetinja i borio se na Sremskom frontu što je dodatno uticalo da razvije netrepeljivost ka komunistima.

- Pavle Vuisić je bio veliki antikomunista, jer je bio poreklom sa Cetinja i borio se na Sremskom frontu što je dodatno uticalo da razvije netrepeljivost ka komunistima. Istina je da su Paja i Jare bili nerazdvojni samo na ekranu, a u stvarnosti Čkalja i Vuisić se nisu podnosili - zaključuje je Lazić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija