• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2023

12:38

(VIDEO) Šok ispovest Srbina koji je preživeo pakao! Petričković: Domino efekat u Izraelu, kreću radikalni ekstremisti u Evropi!

Miloš Rafailović

Live TV

(VIDEO) Šok ispovest Srbina koji je preživeo pakao! Petričković: Domino efekat u Izraelu, kreću radikalni ekstremisti u Evropi!

Podeli vest

O dešavanjima u Izraelu i potencijalnom proširenju konflikta na Evropukoji je pokrenula ekstremistička grupa Hamas, govorili su prof. dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka i Hadži-Jovan Petrović svedok događaja u Izraelu.

Prof. dr Milan Petričković sa fakulteta političkih nauka ističe da se u ovakvim sukobima događa domino efekat i otvara se Pandorina kutija. Velike su šanse da se i u Evropi pokrenu ekstremni muslimani i izazovu napade i incidente ohrabreni događajima u Izraelu.

- U ovakvim sukobima događa se domino efekat i otvara se Pandorina kutija. Pozadina konflikta u Izraelu je politička, kao i pucnjava na izraelske turiste u Egiptu, koja nije slučajna. Velike su šanse da se i u Evropi pokrenu radikalni ekstremni muslimani i izazovu napade i incidente ohrabreni događajima u Izraelu - rekao je Petričković.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Milan Petričković

 

Petričković kaže i da su u Evropi ugrožene sve zemlje koje imaju veze sa Izraelom, kao što su SAD i zemlje EU koje imaju veći broj muslimanskog življa i da na sve to postoji dosta migranata koji su raspoređeni po Evropi, a pripadnici su nekih ekstremističkih grupa.

- Razne tajne službe rade na tome da naprave tenzije koje imaju za cilj da unese nestabilnost na Bliskom istoku. U Evropi su ugrožene sve zemlje koje imaju veze sa Izraelom, kao što su SAD i zemlje koje imaju veći broj muslimanskog življa, a na sve to postoji dosta migranata koji su raspoređeni po Evropi, a pripadnici su nekih ekstremističkih grupa - zaključio je Petričković.

Celu emisiju obavezno pogledajte u videu u nastavku teksta:

Hadži-Jovan Petrović svedok događaja u Izraelu govori o tome da je sukob počeo u Jerusalimu, gde ih je vozač obavestio da će početi konflikt, a zatim su se čule sirene za protivvazdušnu opasnost i videlo se dejstvo izraelske odbrane koja je uništavala ekstremističke rakete, kao i eksplozije.

- Događaj je počeo u gradu Jerusalimu i bili smo na liturgiji, a zatim nam je vozač saopštio da će početi neka vrsta konflikta. Čule su se sirene za protivvazdušnu opasnost i to jutro smo videli dejstvo izraelske odbrane koja je uništavala rakete ekstremista i velike eksplozije - kazao je Petrović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Hadži-Jovan Petrović

 

Naš sagovornik je detaljno objasnio svoje iskustvo u trenutku započetih sukoba i kazao je da se naša ambasada pobrinula za grupu hodočasnika koja se našla u tom momentu u Izraelu, kao i da su u najkraćem mogućem roku došli do aviona za Srbiju.

- Nakon dejstva odbrane i uništavanja raketa, otišli smo u hotel i pozvali smo našu ambasadu koja nam je dala instrukcije kako da stignemo do aviona koji će vratiti našu grupu hodočasnika. Naš konzulat nas je zbrinuo i vrlo profesionalno su nas sproveli ka aerodromu, gde su nas izraelske vlasti ubrzo uputile u avion za Srbiju - objasnio je Petrović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija