• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2023

10:39

Jolović: Američkoj hegemoniji smeta pravoslavlje! Građani SAD ne žele više da ratuju po svetu! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Jolović: Američkoj hegemoniji smeta pravoslavlje! Građani SAD ne žele više da ratuju po svetu! (VIDEO)

Podeli vest

Nedostatak naoružanja i slabljenje pomoći Ukrajini od strane Zapada, kao i pokušaj neutralizacije Rusije u cilju širenja Američkog uticaja, komentarisali su gosti Info jutra komandant Vukova sa Drine Milan Jolović i general u penziji Stanko Vasiljević.

Komandant Vukova sa Drine Milan Jolović je istakao da su američki geopolitičari priznali da hegemoniji SAD najviše smeta pravoslavlje i zato sa tolikom silom pokušavaju da se nametnu Rusiji i oslabe je.

- Amerikanci svoju političku poziciju na istoku čuvaju preko Južne Koreje i Japana, dok Rusija to radi preko Severne Koreje i ovakva saradnja ostala je i dan danas. Za razliku od Zapada, Rusija i Kina imaju ljudske resurse, što sa druge strane nedostaje, čak je i Kim Džong Un ponudio svoje vojnike za borbu u Ukrajini. Američki geopolitičari su priznali da njihovoj hegemoniji najviše smeta pravoslavlje, jer su uspeli da se nametnu zemljama poput Bugarske, Rumunije i Grčke a sada pokušavaju da to urade sa Rusijom. SAD je sada u sred ekonomske krize, što znači da se narod tamo osvestio, jer im je do sada bilo bitno da dobro žive, bez mnogo brige sa kim njihova zemlja ratuje. Amerikanci su najnaoružaniji narod na svetu i zato u strahu od pobune njihova vlada želi da im hitno zapleni opružje - rekao je Jolović.

Foto: Pedja Milosavljević

Stanko Vasiljević i Milan Jolović

 

General u penziji Stanko Vasiljević naveo je da davanje zaplenjene iranske municije Ukrajini znači da su NATO bunkeri prazni i da ne mogu tom brzinom da proizvedu novu municiju.

- Davanje zaplenjene iranske municije Ukrajini, daje naznake da su NATO hangari iscrpljeni a Ukrajinci odavno nemaju svoju municiju i zavise od Zapada. Posegli su za kasetnom municijom u nedostatku granata, a svi znamo koliko su katastrofalne na bojnom polju. Evropske zemlje su se umorne od vazalnog položaja prema Americi i konstantne pomoći Ukrajincima. Nemačka koja je bila pokretač evropske privrede je već godinama u recesiji, SAD su postigle svoj cilj da postanu najveći izvoznik gasa u Evropu neutralizacijom Severnog toka - rekao je Vasiljević. 

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija