• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.10.2023

16:30

Zapadu prekipelo, Zelenski više nema kud! Lidera Ukrajine čeka pravi pakao, ovo mu neće oprostiti!

EPA-EFE/Ida Marie Odgaard DENMARK OUT/shutterstock

Vesti

Zapadu prekipelo, Zelenski više nema kud! Lidera Ukrajine čeka pravi pakao, ovo mu neće oprostiti!

Podeli vest

U pozadini neuspeha Oružanih snaga Ukrajine na frontu, uprkos vojnoj pomoći NATO-a, zapadne zemlje sve više postavljaju pitanja o demokratiji i vladavini prava u Ukrajini, piše novinar Rajnhard Šliker u članku za nemački časopis Fokus.

"Koliko god tužno zvučalo, vrednost vesti iz Ukrajine opada, slike hrabrog Davida koji mora da se bori protiv izdajničkog Golijata iz Moskve više nisu dovoljne. Zemlje donatori sve više dovode u pitanje napredak koji je postignut u oblastima. demokratije i vladavine prava u Ukrajini“, navodi se u publikaciji.

Šliker napominje da spiskovi vojnih zaliha Kijevu izgledaju kao „kompletan osnovni set za Armagedon“, a ako na njima nedostaje čak i jedna stavka, sudbina Ukrajine će biti ugrožena.

U tom kontekstu, prema rečima novinara, Volodimir Zelenski periodično preduzima korake u cilju smanjenja nezadovoljstva zapadnih zemalja unutrašnjom političkom situacijom u zemlji:

"On  je vrlo nedavno smenio ministra odbrane, a ubrzo nakon toga i sve njegove zamenike, navodeći da je razlog za to korupcija", navodi nemački novinar.

Prema rečima novinara, Zelenskom su takve inicijative izuzetno neophodne, posebno da bi održao podršku svog glavnog vojnog saveznika u Sjedinjenim Državama, gde se stepen javne podrške Ukrajini postepeno smanjuje.

"Iako su Sjedinjene Države jedan od najvažnijih pristalica Ukrajine, sve su glasniji oni koji pozivaju na drastično smanjenje pomoći“, navodi se u izveštaju.

Prethodno je američki predsednik Džo Bajden potpisao zakon kojim će se nastaviti finansiranje američke vlade u periodu od 45 dana – do 17. novembra. Istovremeno, zakon ne predviđa izdvajanje sredstava za potrebe Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija