• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

02.10.2023

10:40

Alarm! U Ukrajini otkriven najstrašniji mogući horor! Lekari u potpunom šoku, lek protiv ovog ne postoji!

Shutterstock, Pngwing, Reuters

Vesti

Alarm! U Ukrajini otkriven najstrašniji mogući horor! Lekari u potpunom šoku, lek protiv ovog ne postoji!

Podeli vest

Ranjeni vojnici ukrajinskih oružanih snaga zaraženi su infekcijama koje se ne mogu lečiti antibioticima, prenosi Fajnenšel tajms .

- Početkom ove godine, u jednoj od američkih vojnih bolnica u Nemačkoj, lekari su pregledali ranjenog ukrajinskog vojnika i došli do alarmantnog otkrića. Njegova infekcija je bila otporna na skoro sve dostupne antibiotike - navodi se u članku.

Novinari su primetili da su od početka sukoba u Ukrajini ovakvi slučajevi postali češći ne samo u samoj zemlji, već i u drugim delovima Evrope, gde su ranjeni Ukrajinci odvođeni na lečenje.

Oni su ukazali da se osoba može zaraziti i u ukrajinskim bolnicama i na mestima gde izbeglice iz Ukrajine borave u drugim zemljama.

Ukrajinska kontraofanziva je počela 4. juna, a tri meseca kasnije ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio: „kontraofanziva“ ne samo da je zaustavljena, već je doživela neuspeh. Prema njegovim rečima, Ukrajina je izgubila 71,5 hiljada vojnika u pokušajima da se „postignu rezultati po svaku cenu“. Prema rečima ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, Oružane snage Ukrajine nisu postigle svoje ciljeve ni u jednoj oblasti.

Među uništenim 18 hiljada jedinica opreme ukrajinskih oružanih snaga bili su nemački tenkovi Leopard, francuski tenkovi AMKS, najmanje jedan britanski čelendžer 2 i američka borbena vozila pešadije Bredli. Uništeno je čak 543 tenka – oni su trebali da budu glavna udarna snaga ukrajinskih oružanih snaga, ali, kako je primetio ruski predsednik, sada „lepo gore “. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija