• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2023

11:06

Zapad kreira nove krize po svetu! Evo šta Amerika pokušava da uradi na KiM! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Zapad kreira nove krize po svetu! Evo šta Amerika pokušava da uradi na KiM! (VIDEO)

Podeli vest

Aktivni napori Zapada da eskaliera situaciju na KiM u cilju nadoknađivanja svog ugleda, usled gubitaka u Ukrajini, analizirali su gosti Info jutra, bivši ambasador Srbije u UN Branko Branković i urednik Kosovo onlajna Miloš Garić.

Bivši ambasador Srbije u UN Branko Branković objasnio je kako su gubici ključnih pozicija u Ukrajini motivisali Zapad da eskalira tenziju na KiM kako bi sebe predstavili kao efikasnu silu.

- Suština celog ovog problema je da se Srbija primora da prizna Kosovo, kod slučaja Banjske sve miriše na mešanje stranih službi. Jer posle govora Vučića u UN kada je uputio opasku međunarodnoj zajednici, koja se bori za teritorijalni integritet Ukrajine ali ga narušava Srbiji. Zapadne sile ne zatvaraju, već otvaraju i održavaju krize. Gubljenje bitnih pozicija u Ukrajini nateralo je petorku da eskalira tenziju na KiM, da bi se održala kriza u kojoj bi sebe predstavili kao efikasnu silu i sprečili potencijalni uticaj Rusije na Balkanu - rekao je Branković.

Foto: Pedja Milosavljević

Miloš Garić i Branko Branković

 

Urednik Kosovo onlajna Miloš Garić istakao je kako su ciljevi trenutnih eskalacija da se Srbija primora da prizna Kosovo i pomiri sa otimanjem dela svoje teritorije

- Jasno je da nije bilo događaja u Banjskoj našao bi se drugi povod da optuže Srbiju za agresiju i omoguće Kurtiju da nastavi da na brutalan način zlostavlja Srbe, koje matična država ne može da zaštiti. Srbija je žrtva nepoštovanja međunarodnog prava, jer je podvrgnuta prisilnom otimanju dela njene teritorije i pritisku da se sa time pomiri. Kurtiju su potrebna tenzija, sukobi i po potrebi rat u koji bi gurnuo Srbiju, KFOR i narod koji dole živi zarad ličnih ciljeva - rekao je Garić. 

 

Celu emisiju pogledajte u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija