• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2023

13:19

Kada je pravo vreme za dete? Evo koje godine su idealne za planiranje prve trudnoće! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile, Masha Bandjur, Public

Live TV

Kada je pravo vreme za dete? Evo koje godine su idealne za planiranje prve trudnoće! (VIDEO)

Podeli vest

Starosna granica kada je poželjno da žene ostaju prvi put u drugom stanju komentarisali su gosti Info dana, ginekolog Vanja Milošević i voditeljka TV Informer Ana Mandić.

Ginekolog Vanja Milošević naveo je da dokle god žena ima mensturalni ciklusu bilo to do 15 do 50 godina ona je reproduktivno sposobna i može da rađa nezavisno od godina.

- Biološki sat je ključan jer on konstantno curi, pa se nekad dešava da u momentu kada se žene odluče da imaju decu, ne budu više u mogućnosti. Odnos majke i deteta je najuzvišeniji odnos u prirodi, a mi koliko god pokušali da prirodu obiđemo to ne možemo. Za sve u životu imate vreme, ali kada su žene u pitanju za trudnoću postoji određeni vremenski period. Dokle god žena ima menstruaciju ona je reproduktivno sposobna od 15 do kasni 50tih godina i dokle god to traje ona može da rađa. Žalosno je što smo došli u vreme kada su žene prvorotke sve starije, jer su sklonije oboljenjima koja mogu uticati na dete i na majku. Žena u drugom stanju treba da ostane u drugom stanju kada ona želi, ali apelujem na to da je lakše da to ostvare kada su mlade. Uspešnost jedne države se ogleda u njenom odnosu prema trudnicama i stopi nataliteta, jer deca sutra sve ovo treba da naslede. Mi smo postavili drugačije standarde, jer danas žena od 25 godina uopšte nije nespremna da bude majka - rekao je Milošević.

Foto: Masha Bandjur

 

 

Voditeljka TV Informer Ana Mandić istakla je kako je sa 29 godina kada je bila na pregledu, bila najmlađa u poređenju sa ostalim trudnicama koje su tamo bile

- Kroz filmove nam je bilo prikazano da se žene odmah raduju i plaču kad se porode, ali u realnosti to iskustvo se doživljava postepeno. Žene razmišljaju mnogo unapred o tome kako će trudnoća uticati na njihov privatni i poslovni život. Porodila sam se sa 29 godina i sećam se da sam u poređenju sa drugim ženama koje su bile sa mnom na pregledu, bila najmlađa - rekla je Mandićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija