• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2023

10:37

Bliski Istok gori: Izrael granatira bolnice jer se ispod kriju Hamasovci?! (VIDEO)

Reuters

Live TV

Bliski Istok gori: Izrael granatira bolnice jer se ispod kriju Hamasovci?! (VIDEO)

Podeli vest

Rat u Izraelu ne prestaje da bukti, a žarište sukoba se nemilosrdno širi na nedužne civile, a o svemu ovome u Info jutru razgovarali su muftija Mevlud Dudić iz Islamske zajednice Srbije i publicista Milan Fogel.

Muftija Mevlud Dudić iz Islamske zajednice Srbije navodi da je rat u pojasu Gaze užasan i da je najgore od svega što na svakih deset minuta umre po jedno dete.

- Užasno je ovo što se dešava u pojasu Gaze i Palestini, a najgore od svega što na svakih deset minuta umre po jedno dete. Imao sam priliku da razgovaram sa ljudima koji se nalaze u Palestini i tamo je užasno. Porušene su crkve džamije i bolnice, a više nema časova u školama, jer nema više dece u Gazi - objasnio je Dudić.

Foto: Masha Bandjur

Mevlud Dudić

 

Muftija kaže i da je ovaj rat uvod u genocid i da nije zapamćeno da je neko nasrnuo na ovaj način na neku naciju i da je jedini izlaz za oba naroda je mirno rešenje i dogovor.

- Ovaj rat je uvod u genocid i nije zapamćeno da je neko nasrnuo na ovaj način na neku naciju. Jedini izlaz za oba naroda je mirno rešenje i dogovor, a ovaj svet mora da se trgne i osvesti, jer ljudi ne smeju više da ginu - rekao je Dudić.

Publicista Milan Fogel ističe da Izrael vrši odmazdu nad civilima koji se nalaze u bolnicama, jer misle da se Hamasovci kriju ispod bolnica, ali da to mora da se osudi jer civili ne smeju da budu žrtve.

- Obaveštajna služba nije predvidela napad Hamasa sedmog oktobra i zato dolazi do krvavog pokolja. Sada Izrael vrši odmazdu nad civilima koji se nalaze u bolnicama, jer misle da se Hamasovci kriju ispod bolnica. Svaki napad na bolnice mora da se osudi, jer civili ne smeju da budu žrtve rata - tvrdio je Fogel.

Foto: Informer.rs/printscreen

Milan Fogel

 

Naš sagovornik dodaje i da propaganda sigurno postoji i na jednoj i na drugoj strani i da Izrael pokušava da očisti južni deo pojasa Gaze od Hamasa i da su civilima su obećali prolazak ka jugu, ali da su ih kasnije grantirali.

- Postoje informacije da su Hamasovci oružjem prisiljavali osoblje i pacijente da ostanu u bolnicama i zato je teško Izraelu da reaguje na pravi način na takve situacije. Propaganda sigurno postoji i na jednoj i na drugoj strani i Izrael pokušava da očisti južni deo pojasa Gaza od Hamasa i civilima su obećali prolazak ka jugu, ali su ih kasnije grantirali - zaključio je Fogel.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija