• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.03.2024

17:17

Počinje Treći svetski rat? Putin će pritisnuti dugme ako NATO uđe u Ukrajinu, a SAD se plaši sledećeg poteza Izraela! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Počinje Treći svetski rat? Putin će pritisnuti dugme ako NATO uđe u Ukrajinu, a SAD se plaši sledećeg poteza Izraela! (VIDEO)

Podeli vest

O potencijalnom Trećem svetskom ratu sukobom Rusije i NATO u Ukrajini i konfliktu u pojasu Gaze govorili su u Info danu prof. dr Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije i prof. dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije.

Prof. dr Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije kaže da je Izrael imao pravo na odbranu, po međunarodnom pravu, ali sve ovo se pretvorilo u genocid, kao id a Palestina ispašta zbog Hamasa.

- Cilj Izraela je da definitivno uništi Palestinu i Hamas. Američkoj administraciji ne odgovara način na koji se sve dešava i postoje određene razlike u metodologiji SAD i Izraela. Izrael je imao pravo na odbranu, po međunarodnom pravu, ali sve ovo se pretvorilo u genocid. Ni sam Zapad ne može da proguta delovanje izraelske vojske, a država Palestina ne može da prihvati Izrael, a narod Palestine ispašta zbog delovanja Hamasa - rekao je Lukić.

Naš sagovornik dodaje i da je Putin jasno izneo stav da će upotrebiti nuklearno oružje ukoliko NATO uđe u Ukrajinu, ali i da će početi Treći svetski rat.

- Pravi realni i efektivni Treći svetski rat nije još počeo, ali je moguće da počne ako se desi ulazak NATO vojske u Ukrajinu. Putin je jasno izneo stav da će Zapad doživeti nešto što nikada nisu doživeli. Ako se pređe crvena linija, Putin će sigurno upotrebiti nuklearno oružje i prioritet će biti uništavanje NATO vojnika - zaključio je Lukić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Aleksandar Lukić i Branko Nadoveza

 

Prof. dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije ističe da Izrael vrši ofanzive, jer Palestinci ne žele da budu u okviru te države, već nezavisne države.

- Palestinci žele da stvore svoju državu van okvira Izraela, pa je Izrael doveden do svršenog čina. Postoje razni sporazumi tokom istorije, ali su u prošlosti su Palestinci prihvatili državu u okviru Izraela, a sada se to menja. Iritira Izrael to što Palestinci žele nezavisnu državu. Izrael je u žestokoj ofanzivi i Izrael je strašno ugrožen i ne sme da pretrpi neuspeh - naveo je Nadoveza.

Prema rečima profesora Nadoveze, Putin je jasno stavio crvenu liniju i upotrebiće nuklearno oružje po potrebi.

- Kopnena intervencija NATO pakta u Ukrajinu će značiti da će Putin upotrebiti atomsko oružje. Zapad se otpočetka mešao u sukob u Ukrajini i Zapad smatra da Rusi neće upotrebiti oružje zbog par hiljada zapadnih vojnika u Ukrajini, ali Putin je jasno stavio crvenu liniju i upotrebiće nuklearno oružje po potrebi - kazao je Nadoveza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija