• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.03.2024

21:38

Rusi nisu gađali Kijev tek onako! Tajni projekat!

Tanjug/AP

Vesti

Rusi nisu gađali Kijev tek onako! Tajni projekat!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 757. dan.

Tajni projekat američke vojske

Otkriveno šta su Rusi gađali u Kijevu

Američki institut za proučavanje rata (ISW): Ruska vojska uspešno napreduje u oblasti Kremenne i Donjecka (MAPA)

Rusija se sprema za sukob velikih razmera sa NATO-om, u kraćem vremenskom periodu nego što su neki zapadni analitičari u početku pretpostavljali.

Ruske oružane snage nastavljaju da sprovode strukturne reforme kako bi dugoročno proširile sposobnosti Rusije. Ruske trupe uspešno napreduju u oblasti Kremenne i Donjecka.

 

 

 

Ruske oružane snage aktivno obučavaju operatere dronova za upotrebu u Ukrajini.

SAD i saveznici traže kako da koriste 50 ruskih milijardi dolara

Sjedinjene Države su predložile saveznicima da oforme mehanizam za korišćenje zamrznutih ruskih aktiva kroz emisiju državnih obveznica u iznosu od 50 milijardi dolara, prenosi Blumberg

Sirski saopštio...

Glavnokomandujući ukrajinske vojske Aleksandar Sirski saopštio je da je sa šefom Vojnog komiteta NATO, admiralom Robom Bauerom, razgovarao o onome što je potrebno ukrajinskoj vojsci, uključujući PVO i municiju.

Bauer predvodi prvu vojnu delegaciju u Kijevu od početka specijalne operacije ruske vojske.
Sa njim se sastao i ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.

 

Pakao za front! Kreće masovna proizvodnja "FAB 3000", posledice koje nanosi su jezive! Teška tri tone

 

Rusi kontrolišu kote u Rabotinu

Ruska vojska kontroliše kote u zaporoškom selu Rabotino i centar sela, rekao je gubernator Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

Prema njegovim rečima, ruski vojnici svaki dan zarobljavaju ukrajinske vojnike u selu, a ima i onih koji se predaju dobrovoljno.

 

Odbijena tužba majke Alekseja Navaljnog! Sud je bio jasan

 

Posle Makronovih trupa - ova vest! I Španija će pomoći Ukrajini, evo šta je plan!

 

Šolc: Ruska imovina zamrznuta u Evropi - za kupovinu naoružanja

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da prihodi od ruske imovine zamrznute u Evropi ne pripadaju nikome, pa mogu da se koriste za vojnu pomoć Ukrajini.

- Govorimo o prihodima koji se mogu koristiti jer ne pripadaju nikome i stoga ih može koristiti Evropska unija - rekao je on uoči samita Evropske unije u Briselu.

Prema rečima Šolca, ova sredstva bi trebalo da se koriste prvenstveno za kupovinu naoružanja i municije za Ukrajinu.

 

Hitno! Rusi odbranili nebo iznad Krima! Padaju ukrajinske letelice - ovo je broj

 

(VIDEO) Šok na frontu! Ruski snajperisti zbrisali poljske plaćenike! Tri dana ih pratili, tražili povoljne pozicije, a onda...

 

Peskov: Slanje strane vojske u Ukrajinu imaće nepopravljive posledice


Slanje vojnika iz drugih država u Ukrajinu imaće negativne posledice, čak i nepopravljive, rekao je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov, napominjući da za sada nema tačnih informacija o navodnim planovima Francuske da pošalje vojnike u ukrajinske regione koji se graniče sa Belorusijom.

- Ovde nam trebaju tačne informacije. Za sada, koliko sam razumeo, nema ništa precizno po ovom pitanju. U svakom slučaju, već smo više puta rekli da će slanje nekih stranih vojnih kontingenata u Ukrajinu imati veoma negativne, čak i nepopravljive posledice - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kako Kremlj gleda na ove informacije i vidi li pretnju Belorusiji.

Ranije je poslanik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko rekao da francuske vlasti navodno razmatraju mogućnost slanja evropske vojne misije u regione Ukrajine koji se graniče sa Belorusijom kako bi ukrajinske jedinice mogle da se prebace na istok.

 

Šta se ovo dešava na Dnjepru?! Rusi užasnuti potezom Ukrajine: Odesa i Nikolajev na udaru režima Zelenskog!


Najnovije informacije iz izveštaja Ministarstva odbrane Rusije:

Ruska vojska je uništila punktove stranih plaćenika u Sumskoj oblasti.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su visokopreciznim oružjem, među kojima su bili i „kindžali“, granatirale komandne centre ukrajinske vojske. Svi objekti su uništeni.

Ukrajinska vojska je za 24 sata izgubila tri tenka, uništene su dva višecevna raketna sistema RM-70 „vampir“ na kupjanskom pravcu.

PVO sredstva Rusije su za 24 sata oborila 163 ukrajinska drona, 20 sistema američke proizvodnje „hajmars“ i „vampir“. Ruska vojska je uništila skladište sa dronovima, kao i remontni deo.

Ukrajinska vojska je za 24 sata izgubila oko 120 vojnika, tenk i američki radar na južnodonjeckom pravcu. Ukrajinska vojska je izgubila oko 250 vojnika na donjeckom pravcu.

Na avdejevskom pravcu je oslobođeno je selo Tonjenko, ukrajinska vojska izgubila više od 320 vojnika.

 

Dolazi kraj! Evropa se sprema za veliki prodor Rusije! Poznato kada Putinove trupe kreću svim silama napred!

 

Bondarjov: Napustite gradski okrug!


Načelnik Grajvoronskog gradskog okruga Belgorodske oblasti Genadij Bondarjov pozvao je na svom Telegram kanalu stanovnike da privremeno napuste grad zbog granatiranja ukrajinskih oružanih snaga.

- Apelujem na one koji su ostali u okrugu. Situacija je i dalje napeta. Molim vas da donesete ispravnu odluku i privremeno napustite teritoriju gradskog okruga - navodi se u tekstu

 

Skupo će platiti! Borac "Gruzijske legije" otkrio Rusima šokantne stvari sa fronta: Znate li ko se sve bori na strani Ukrajine?!

 

Salivan tajno posetio Kijev


Pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan tajno je posetio Kijev kako bi uverio Kijev u podršku Vašingtona iako Kongdes već dugo vreme ne odobrava izdvajanje nove vojne pomoći, piše Vašington post.

- Uvereni smo da ćemo to postići, da ćemo pružiti ovu pomoć Ukrajini - citira list Salivena.

Kongres SAD još nije usaglasio novi zahtev za izdvajanje pomoći Ukrajini, dok je administracija saopštila da je iscrpila mogućnosti za isporuke vojnih sredstava još u decembru prošle godine.
 

 

Ovo nije normalno! Novi udar na Putina iz EU: Evropa čini ogromnu grešku, ako svi prihvate...

 

Uništeno uporište OSU na avdejevskom pravcu


Operateri FPV dronova grupe Centar uništili su tehniku i uporište Oružanih snaga Ukrajine na avdejevskom pravcu, saopštilo je novinarima rusko Ministarstvo odbrane.

„Vojni operateri FPV dronova iz grupe trupa Centar uništili su oklopna vozila i uporište Oružanih snaga Ukrajine u zoni aktivnih borbenih dejstava specijalne vojne operacije na avdejevskom pravcu“, objasnilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, operateri dronova tajno su kretali kroz šume do ukrajinskih položaja i podigli u vazduh izviđački dron.

„Otkrivši neprijateljska oklopna vozila na deonici seoskog puta i uporište Oružanih snaga Ukrajine, vojska je pomoću dronova-kamikaze uništila otkrivene ciljeve. Izviđački dron je potvrdio da je pogođeno borbeno vozilo, kao i detonacija municije“, dodaje Ministarstvo odbrane.
 

Spremite se! Ako ovo NATO prihvati - imamo treći svetski rat! Ukrajina gori, stigao hitan poziv iz Kijeva: Uđite...

 

Napad ruskih helikoptera


Ruski helikopteri Mi-35 i Ka-52 izveli su napad na uporišta Oružanih snaga Ukrajine na kupnajskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Udar je izveden nevođenim avionskim raketama S-8,", navodi se u tekstu.

Udarnu grupu činili su izviđačko-jurišni helikopter Ka-52 Aligator, transportno-borbeni helikopter Mi-35M i višenamenski helikopter Mi-8.

 

Ovo je plan za upad NATO u Ukrajinu?! Pokušaće da prevare Ruse na lukav način, Moskva neće sedeti skrštenih ruku!

 

Oboreno deset projektila Vampir

Deset projektila Vampir oboreno je iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Oko 08:00 časova po moskovskom vremenu sprečen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije višecevnim raketnim sistemom RM-70 Vampir. Dežurne snage PVO oborile su deset projektila iznad Belgorodske oblasti“, saopštilo je ministarstvo.
 

Nemačka pred samoubistvom! Ovaj potez protiv Putina najavljuje sveopšti kolaps: Ako donesu odluku...

 

Hronika specijalne vojne operacije

U pravcu Slobožanskog intenzitet sukoba je primetno smanjen. Ukrajina je, posle nedelju dana borbi i značajnih gubitaka u ljudstvu i tehnici, delimično povukla jedinice sa granice, uz nastavak granatiranja Belgorodske oblasti.

U pravcu Avdejevskog, ruske trupe pokušavaju da dođu do leve obale reke Durne, odakle se otvara mogućnost ofanzive u pravcu Semenovke i Umanskog. Na Donjeckom pravcu ruske trupe vode borbe na južnoj periferiji Krasnogorovke.

Na zaporoškom pravcu ukrajinske formacije su usmerene na jačanje druge linije odbrane u oblasti Orehov.

 

Katastrofalne vesti za Šolca! Sve se raspada: Zbog Rusije u državi nastao haos kakav se ne pamti!

 

"Vašington post" o proizvodnji artireljijskih granata u Ukrajini

Proizvodnja artiljerijskih granata kalibra 155 mm u Ukrajini može početi najkasnije u drugoj polovini 2024. godine, piše Vašington post, pozivajući se na izvor iz urajinske vojne industrije (Ukroboronprom).

Artiljerijski sistemi koje su zapadni sponzori isporučili Ukrajini zahtevaju projektile, standarda NATO koje Kijevu itekako nedostaju.

 

Kakav debakl! Rusija i Iran isterali SAD sa ovog dela planete! Ameri u apsolutnom šoku, ostvaruje se scenario iz najgorih košmara!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija