• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.11.2023

09:28

Zajednicu srpskih opština tretiraju kao "savez đivđana"? Hapšenje kosovskih policajaca je obična parada! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Zajednicu srpskih opština tretiraju kao "savez đivđana"? Hapšenje kosovskih policajaca je obična parada! (VIDEO)

Podeli vest

Policija i carina na severu Kosova i Metohije sprovele su tokom jučerašnjeg dana akciju na 11 lokacija pod sumnjom za krivična dela korupcije. Tokom policijske akcije na severu i drugim delovima Kosova i Metohije uhapšeno je 8 pripadnika policije i jedan carinik. O situaciji na KiM u emisiji "Info jutro" govorili su Danijela Vujičić narodna poslanica i Aleksandar M. Gajić iz Centra za društvenu stabilnost.

I tu nije bio kraj hapšenjima. Juče je na Jarinju priveden Srbin S. N. iz Vučitrna zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, saopštila je kosovska policija. Prema navodima kosovske policije on je priveden zbog sumnje da je počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", počinjen tokom 1998-1999. godine na području opštine Vučitrn. A onda je oslobođen uz obrazloženje da je reč o pogrešnoj osobi?

Sve ovo dešava se na par dana pred dolazak generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltemberga. Naime, Stoltemberg bi trebalo da u ponedeljak poseti Prištinu a dan kasnije i Beograd. Prvi čovek Alijanse trebalo bi da ima odvojene sastanke sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Narodna poslanica Danijela Vujičić istakala je da  naša zemlja stalno dokazuje da se ljudi na Kosovu i Metohiji bez bilo kakvih dokaza, neosnovano hapse.

Foto: Zoran Sinko

Danijela Vujičić

-Tu nisu ispoštovana ni najosnovnija ljudska prava. Njihovi advokati su se hiljadu puta obraćali EU da se zaštite prava zatvorenika. Njima se zabranjuje da čak i hleb dobiju ako ga ne traže na albanskom jeziku. Slaviša Nedeljković je najbolji primer toga da su čoveka ceo dan maltretirali. Čovek živi u Čačku, a na Kosovo dolazi da obilazi svoju kuću. Njima su čak i posetioci pretnja. Hvala bogu on je pušten. To je redovno stanje na prostoru Kosova i Metohije. Mi smo dole uvek kolateralna šteta. Kada postoje neslaganja među Albancima, on mora da uradi nešto što će da umiri javnos i opoziciju. Kada je u pitanju terorisanje Srba, svi su pod jednom kapom. S druge strane, rade sve kako bi oterali Srbe sa severa Kosova. Kolokvijalno, Srbe na Kosovu nazivaju đivđanima, pa će tako potencijalna Zajednica srpskih opština biti "savez đivđana". Činjenica je da oni žele sve da obesmisle. Kurti je čvrst u stavu da prvo ide priznanje, pa onda formiranje Zajednice. Naravno da bi Zajednica srpskih opština u ovom trenutku donela mir i stabilnost. Onda bi se sve vratilo u normalu- navela je Danijela Vujičić.

Aleksandar M. Gajić iz Centra za društvenu stabilnost smatra da nema nikakvih slučajnosti, već da se sve što se radi, radi veoma planski.

Foto: Zoran Sinko

Aleksandar M. Gajić

-Postoji krajnji cilj, a to je represija Srba dok se svi ne isele sa prostora Kosova i Metohije. Hapšenje policajaca je jedna parada. On pokušava da kaže da je priveo Srbina, ali je priveo i Albance. Ne, to su dvostruki aršini. Ne treba ništa da iznenađuje. To se pokazalo na terenu kao svakodnevna realnost. Za mene povratak u normalno stanje podrazumeva sve što je dogovoreno Rezolucijom 12/44. Ta rezolucije je doneta još pre 24 godina. Albanci su unutar Jugoslavije imali dvostruko više prava nego ono što se zahteva u formiranju Zajednice srpskih opština. Vi tražite od njih da vam daju desetostruko manje prava nego što su oni imali u Jugoslaviji, a i tada su se bunili. Sada dobijamo odgovor da će vršiti represiju nad stanovništvom, a sve sa podrškom SAD-a- rekao je Gajić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija