• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.11.2023

08:59

Da li je ovo moguće? RTS plaća skoro dva miliona evra za 8 epizoda serije! (VIDEO)

Informer

Live TV

Da li je ovo moguće? RTS plaća skoro dva miliona evra za 8 epizoda serije! (VIDEO)

Podeli vest

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević za snimanje osam epizoda serije 'Lopovi' odredio je 1.798.604 evra, maksimalnu sumu koja sme da potroši bez odobrenja Upravnog odbora! Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Predrag Azdejković iz upravnog odbora RTS-a.

Bujošević je potpisao ugovor sa spoljnom produkcijom "Kontent faktori" za snimanje serije čija epizoda košta 225 hiljade evra. Zapravo, Bujošević može da potpisuje ugovore koji su manji od 1,8 miliona evra, a da ne mora da traži saglasnost Upravnog odbora.

Predrag Azdejković iz upravnog odbora RTS-a smatra da to što je Bujošević samostalno potpisao ovakav ugovor nije ništa spektakularno.

Foto: Pedja Milosavljević

Predrag Azdejaković

- Bujošević ima pravo da potpisuje ugovore. Nama se na sednici pojavio taj papir. On nije bio u fascikli sa svim materijalima, samo se pojavio naknadno. Ja sam pokušavao da nađem tu seriju u planu i nje nema. Navodno ona je planirana za sledeću godinu, a plan za sledeću godinu još nije ni odobren. Dakle, plan je kao ikebanica upravnog odbora. On se već sastavi, a nama se da da ga samo potpišemo. To je jedna vrsta razbacivanja sredstvima. Radnici RTS-a već godinama traže povećanje plate, a Bujošević tvrdi da para nema- naveo je Predrag Azdejković.

On se osvrnuo i na plate radnika u RTS-u koje nisu na zadovoljavajućem nivou. Ipak, to ne važi za pojedince.

- Olivera Kovačević više nije urednica zabavnog programa, sada je avanzovala, pa je dobila povećanje plate. Sve je to normalno. Ljudi na višim pozicijama dobijaju više para. Radnici koji drže RTS: tehničari, tonci, kamermani, oni imaju najmanju platu. RTS bez Olivere Kovačević može, a bez radnika ne može. Radnicima se govori da para nema, a mi znamo da para ima. Milion i osamsto hiljada evra košta jedna serija! Ja ne mogu da opravdam da može da se baci milion i osamsto hiljada evra za osam epizoda. Ova serija na prvu loptu deluje trivijalno. "Lopovi", nije kao da su u pitanju "Karađorđevići". Ne znamo koja produkcija stoji iza ove serije. Produkcija postoji od 2020. godine, a u poslednje dve godine imali su nula prihoda. Upala im je sekira u med sa RTS-om- zaključuje Azdejković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija