• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2023

10:15

Šiptari pale srpsku zastavu i odaju počast osnivaču terorističke OVK! Dan zastave u Prištini obeležen uz simbole "velike Albanije"! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Šiptari pale srpsku zastavu i odaju počast osnivaču terorističke OVK! Dan zastave u Prištini obeležen uz simbole "velike Albanije"! (VIDEO)

Podeli vest

Dan zastave u Prištini obeležen je uz simbole "velike Albanije" i poruke ujedinjenja. Kurti je bio u Valoni, sa albanskim premijerom Edijem Ramom, koji se podsetio rođendana Adema Jašarija, osnivača i vođe zloglasne, terorističke organizacije OVK. O situaciji na Kosovu i Metohiji u emisiji "Info jutro" razgovarali smo sa Demom Berišom, predstavnikom Matice Albanaca u Srbiji.

Predsednica tzv. Kosova, Vjosa Osmani odala je počast na Jašarijevom grobu u Prekazu. Kurtijevi specijalci fotografisali su se maskirani i naoružani ispred obeležja UČK. Šta se time poručuje Srbima i nealbanskom življu u južnoj srpskoj pokrajini? Zašto na sve to ne reaguje Međunarodna zajednica, kada je u Hagu u toku suđenje za zločine OVK?

Predstavnik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša istakao je da ovaj događaj nije od juče, već traje ceo mesec.

Foto: Pedja Milosavljević

Demo Beriša

- Oni slave 111 godina samostalnosti Albanije. Proslava je imala dva dela. Jedan deo je onaj u Valoni, a s druge strane imamo ono što se  događalo na Kosovu. Ovo je klasična poruka koja se šalje svim nealbancima, a posebno Srbima. Drugi događaj je proslava u Zvečanu. Sve je to uvezano sa ključnim događajem u Tirani. Svi ti događaji imaju za cilj da pokažu jedinstvo Albanaca. Ovo nije uobičajeno. Na ovakav način se ne proslavlja bilo kakav praznik. Evidentno je da niko ne reaguje. Poslaće nam već čuvenu poruku da obe strane treba da se uzdrže od konflikta- ispričao je Demo Beriša.

On je dodao je da je ključna poruka ovih događaja ta da Srbi treba da napuste sever Kosova.

- Ambasadori zemalja kvinte ne reaguju, a bili su prisutni na ovim događajima. Jedna od ključnih tačaka Kurtijeve politike je stvaranje velike Albanije. U Tetovu smo videli da ni jedna važna zemlja ne reaguje. Kurti želi da bude veliki vođa svih Albanaca, ma gde se oni nalazili. Vidimo da je Makedonija sledeća na udaru jer stvaranje velike Albanije podrazumeva i delove Makedonije. Glavne poruke svih ovih događaja jeste da se oslabi Srbija i da se pošalje poruka Srbima da su nepoželjni na Kosovu. Ovde Aljbina Kurtija mogu da zaustave samo zemlje koje su priznale nezavisno Kosovo, a to su prevashodno Nemačka, Francuska i Engleska uz podršku SAD-a. Mi imamo potpuni nedostatak reakcije sa njihove strane - rekao je Beriša.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija