• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.01.2024

09:57

Slika Srbije u SAD-u drastično je poboljšana! Mnogi Amerikanci zanimaju se za EKSPO, ali i srpske IT kompanije! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Slika Srbije u SAD-u drastično je poboljšana! Mnogi Amerikanci zanimaju se za EKSPO, ali i srpske IT kompanije! (VIDEO)

Podeli vest

Kad predsednik Srbije Aleksandar Vučić pobedi sa 47 odsto, mediji pišu o "pokradenim izborima", a kada Džozef Bajden pobedi Donalda Trampa, onda je sve besprekorno, konstatuje švajcarski nedeljnik "Veltvohe" u osvrtu na proteste opozicije u Beogradu. U "Info jutru" gost je bio generalni konzul Srbije u Njujorku, gospodin Vladimir Božović.

Generalni konzul Srbije u Njujorku Vladimir Božović na samom počeku prokomentarisao je to kako Srbiju gledaju u Njujorku, ali i čitavoj Americi.

-Air Srbija je najveći ambasador Srbije u Svetu. Pitaju me da li imamo direktan let iz Njujorka ili Čikaga za Srbiju. To je vrlo značajno da imamo jer to utiče na poslovnu klimu. Takođe vlada interesovanje za EKSPO. Beograd je svet, Srbija je promenila svoju poziciju i svoj imidž. Ona je partner SAD-a. Ono na čemu će biti fokus jeste sprovođenje spoljne politike Srbije uz što veće partnerstvo sa Amerikom. Moramo se setiti da mi imamo 142 godine diplomatske veze. U tim godinama su godine zajedništva, ponosa, dva svetska rata u kojima smo bili saveznici- rekao je Božović.

On je dodao da ćemo 15. februara ove godine, na Dan državnosti Srbije biti podizanje srpske zastave.

Foto: Zoran Sinko

Vladimir Božović

-Na Empajer Stejt bildingu imaćemo prvi put boje naše zastave. Moramo da pokažemo da pored svih teškoća i kriza vodimo računa o svojim državnim i nacionalnim interesima i želimo da stvaramo partnerstvo sa najmoćnijom državom na svetu. Veliki broj njih želi da se vrati. Prvi put ćemo dovesti u Srbiju srpsku decu koja nikada nisu bila u našoj zemlji. Akcija "Uzmi srpski pasoš" takođe je pokrenuta da bi naši ljudi lakše došli do srpskog pasoša. To je pitanje časti i ponosa- rekao je Vladimir Božović.

Generalni konzul dao je svoje mišljenje o izborima, ali i o situaciji koju smo imali u danima nakon izbora.

-Ponosan sam na izborni proces i na stranku kojoj pripadam. Ta stranka je jasno dala građanima progeram kojim želi da vodi našu zemlju. Mi poštujemo 900.000 glasova koje je osvojila opozicija, ali molim njih da poštuju glasove koje je osvojila lista Aleksandra Vučića. Njegova politika promenila je imidž Srbije. U Americi vi vidite da se promenila slika o našoj zemlji. Vlada veliko interesovanje za EKSPO, ali i za naše IT kompanije. Bio sam tužan na slike rušenja kada urušavamo imidž- rekao je Božović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

Hronika

Sport

Vitkovac i Simonović nemaju dilemu: Sada sve zavisi od Zvezde!
Košarka

Vitkovac i Simonović nemaju dilemu: Sada sve zavisi od Zvezde!

Bivši košarkaši večitih Marko Simonović (37) i Čedomir Vitkovac (41) smatraju da su crveno-beli u ogromnoj prednosti posle vođstva 2:0 u finalnoj seriji regionalne lige i da bi u nedelju (20.30) u trećoj utakmici mogli da završe čitav posao, pogotovo ako ponove igru u odbrani iz drugog susreta.

17.05.2024

13:35

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija