• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.01.2024

08:59

Kada bi se izbori ponovili, Srpska napredna stranka imala bi još bolji rezultat? Posle 11 godina na vlasti, i dalje upisuju rekordan broj glasova! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Kada bi se izbori ponovili, Srpska napredna stranka imala bi još bolji rezultat? Posle 11 godina na vlasti, i dalje upisuju rekordan broj glasova! (VIDEO)

Podeli vest

Ako Srpska napredna stranka ne formira Vladu sa koalicionim partnetima, ići će se na nove izbore u Beogradu. Ukoliko dođe do ovog scenarija, vladajuća partija bi mnogo bolje prošla nego što je to bio slučaj na decembarskim izborima. U "Info jutru" na ovu temu govorili su Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i politički analitičar Nebojša Oberknežev.

Srpska naprednka stranka saopštila je da je lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" sa ubedljivom razlikom pobedila na svim biračkim mestima na kojima su održani ponovljeni izbori.
U odnosu na rezultate izbora koji su održani 17. decembra, Srpska napredna stranka uvećala je svoju dominaciju na 70 odsto osvojenih glasova.

Politički analitičar Nebojša Oberknežev istakao je da narod ne prihvata ništa što je prikazivano od 17. decembra do danas.

Foto: Zoran Sinko

Nebojša Oberknežev

-Oni na silu žele da dobiju nešto što nisu zaslužili. Kada nastupate na izborima treba da imate program, a ne samo da napadate jednu ličnost. To nije politika, to je nešto što oni lično ne vole. To su građani i ocenili na izborima. Kada bi se izbori ponovili, neminovno bi Srpska napredna stranka osvojila još više glasova. Često i sam Aleksandar Vučić spominje da ga nisu slušali kada je govorio kako treba da deluju u politici. Desnica je bila ista kao i levica. Opozicija se toliko poziva na međunarodnu zajednicu, da je to meni fascinantno. I iznutra i spolja opozicija želi da poremeti stabilnost naše zemlje, ali to se neće desiti. Već deset godina opozicija nije čestitala pobedu. Posle jedanaest godina vlasti, SNS ima rekordan rezultat na izborima- rekao je Oberknežev.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša istakao je da je Srpska napredna stranka, za razliku od opozicije, imala dobar program.

Foto: Zoran Sinko

Demo Beriša

-Opozicija se opredelila u potpuno pogrešnom pravcu. Imamo jedan program koji nudi SNS, a ni jedna opoziciona partija nije imala rešenje za Kosovo i Metohiju. Mi smo imali puno predstavnika opozicije koji su se predstavili kao predstavnici zemlje koja nema veze sa svim ovim. Što se tiče samog Beograda, verujem u ono što kaže gospodin Pejić. Opozicionari su pokazali svoje lice. Njima nije cilj bolji i lepši Beograd, već im je samo cilj vlast. Desnica nije pokazala ništa pozitivno u smislu ekonomskog razvoja. Predsednik Republike ima jasan stav oko toga do koje granice će ići, a do koje neće ići. Rezultati su u Srbiji vidljivi. Srbija je došla na nivo kulture o kome smo ranije sanjali i gledali ga u zapadnom svetu- rekao je Demo Beriša.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jezive, potresne reči majke ubijene devojčice iz Ribnikara! Roditelji svedočili o poslednjim trenucima sa svojom decom! (VIDEO)
Live TV

Jezive, potresne reči majke ubijene devojčice iz Ribnikara! Roditelji svedočili o poslednjim trenucima sa svojom decom! (VIDEO)

Tragedija koja se dogodila 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" promenila je Srbiju. U poslednjim danima 2023. godine na suđenju u Višem sudu u Beogradu koje se vodi protiv roditelja dečaka ubice i OŠ "Vladislav Ribnikar" svedočili su roditelji ubijene dece. U svojim svedočenjima su opisivali taj kobni 3. maj, kako je izgledao poslednji susret sa njihovim najmilijima. Na ovu temu u "Info dan" razgovarali smo sa advokaticom Zorom Dobričanin.

02.01.2024

12:36

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija