• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.01.2024

10:47

Žestoka rasprava u studiju Informera! Avram i Nabhan posvađali se oko toga koja država je u pravu! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Žestoka rasprava u studiju Informera! Avram i Nabhan posvađali se oko toga koja država je u pravu! (VIDEO)

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Truske Hakan Fidan izjavio je da je Izrael na ivici vojnog sukoba sa Libanom, a put Tel Aviva nazvao je ćorsokakom. O sve težoj situaciji sa Izraelom razgovarali smo u "Info jutru" sa inženjerom Avramom Izraelom i Mohamedom Nabhanom, bivšim ambasadorom Palestine u Srbiji.

Ako dođe do rata, on se neće tek tako završiti, poručio je turski šef diplomatije. Da li postoji opasnost da se u bliskoj budućnosti otvori severni front za Izrael?

Inženjer Avram Izrael istakao je da je nemoguće da se nakon 100 dana rata za sve što se u Gazi dešava okrivljuje Izrael.

Foto: Foto: Tanja Andric

Avram Izrael

-Postojala je mogućnost kapitulacije Hamasa već nakon šestog dana. Neće da vrate taoce i insistiraju na svojoj suludoj doktrini. Ideologija smrti, a ne života vlada muslimanskim zemljama. Kilometri tunela ne koriste se da se zaštiti narod, već da se zaštite teroristi. Izrael više nikada neće dozvoliti da se ponovi 5. oktobar. Zahvaljujući Americi koja ima veliki uticaj i moć do sukoba sa Iranom još nije došlo. Libanska privremena vlada se upire svim snagama da zaobiđe sukob sa Izraelom. Ima 150.000 raketa raznog dometa koje potiču iz Irana. Taj sukob će biti žestok, a nadam se da do njega neće doći. Izrael neće moći da apsorbuje veliki broj raketa. Izrael želi mir i SAD zajedno sa njima žele mir. Ankete pokazuju da 75% palestinskog stanovništva podržava Hamas. Čini mi se da jedini element koji sprečava sukob Hezbolaha i Izraela jeste Amerika- rekao je Avram Izrael.

Bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan javio se putem vajber uključenja iz Jerihona i stakao da je to nekada bio najmirniji grad na svetu.

Foto: Imformer

Mohamed Nabhan

-Bili su sinoć u Jerihonu i hapsili ljude. Cela zapadna obala je kompletno pod okupacijom. Izraelska vojska je sve okupirala. Sinoć je jedan član rekao da treba paliti Gazu. To su članovi vlade, to nisu obični ljudi. To su naravno prazne želje. Ovaj rat se širi polako. Vodi se rat na severu prema Libanu. Vodi se rat na severnom moru. Ovi koji huškaju rat: Amerika i Engleska polako klize. Preti da će ovo biti veliki rat. U Gazi je užas. Pakao jedan. 23.000 je poginulo, a ima još 10.000 nestalih pod ruševinama. To je čistka, pravi genocid. Zato sutra zaseda Međunarodni sud. Izrael svaki dan čini genocid nad palestinskim narodom. Više od 1.900.000 ljudi je raseljeno. Amerikanci šalju neku ekipu Ujedinjenih Nacija da ustanove kakvo je stanje na severu Gaze. Oni se nadaju da će vratiti ljude u taj deo. To su lažne nade. Taj rat direktno Amerikanci vode i svaki put upotrebaljavaju veto i daju Izraelu mogućnost da nastavi. Ako misle da unište Gazu, oni su to već uradili- rekao je Mohamed Nabhan.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija