• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo

06.01.2024

10:14

Izrael im tri meseca ne može ništa! Umešale se SAD, nude milione za ključnu informaciju

Shutterstock

Vesti

Izrael im tri meseca ne može ništa! Umešale se SAD, nude milione za ključnu informaciju

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države nude 10 miliona dolara za informaciju o "sponzorima" Hamasa.

Nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele četiri paketa sankcija Hamasu, sada nude čak 10 miliona dolara za informaciju o "sponzorima" ove organizacije koja ima vlast u Pojasu Gaze, prenosi "Rojters" saopštenje Stejt Departmenta. Ono što se dosad zna jeste da Hamas ima četiri osobe koje je finansiraju, to su:

- Abelbasit Hamza Elhasan Hair
- Amer Kamal Šarif Alšava
- Ahmed Sadu Džadala

- Muhamed Ahmad Abd Al-Dajim Nasrala

Oni su još ranije označeni u Sjedinjenim Američkim Državama kao teroristi. Prvi sa liste, Abelbasit Hamza Elhasan Hair, poznatiji kao Hamza, učestvovao je u upravljanju brojnim kompanijama Hamasa, a učestvovao je u transferu od 20 miliona dolara militantnoj grupi.

Foto: Reuters

Hamasovci

On je povezan sa predsednikom Sudana, Omarom Baširom, kao i sa islamističkim grupama koje narušavaju stabilnost u ovoj državi. Alšava i Džadal su deo investicione mreže Hamasa u Turskoj.

Da podsetimo, viši zvaničnik Hamasa, Saleh Al-Arouri, ubijen je u eksploziji u Bejrutu 2. januara. On je predvodio specijalnu brigadu "El Kasam", dok sukob Izraela i Hamasa traje od subote 7. oktobra kada su pripadnici ove islamističke organizacije ispalili 5.000 raketa iz Pojasa Gaze, a potom su upali na muzički festival "Supernova" kada je ubijeno najmanje 250 ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šta se dešava?! Izrael menja plan nakon 90 dana borbe, eliminiacija Hamasa izgleda više nije opcija!
Rat u Gazii

Šta se dešava?! Izrael menja plan nakon 90 dana borbe, eliminiacija Hamasa izgleda više nije opcija!

Izraelske vojska nagovestila je da postepeno ulazi u novu fazu borbi. Na početku rata, oko 300.000 rezervnih vojnika je pozvano na dužnost. Mnogi od njih su pušteni tokom prošle nedelje, mogli su da se vrate svojim porodicama i poslovima. Izraelske snage sada fokusiraju svoje napore na južni pojas Gaze. Veruje se da je ovo područje središte Hamasove vojne infrastrukture, a većina se nalazi u složenoj mreži podzemnih tunela. Takođe se veruje da je to mesto gde se drži većina izraelskih talaca.

05.01.2024

23:06

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija