• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.01.2024

12:45

Da li više brinemo o lepoti ili o zdravlju? Trošimo li više vremena i novca na frizuru i nokte, nego na ginekološki pregled? (VIDEO)

Informer

Live TV

Da li više brinemo o lepoti ili o zdravlju? Trošimo li više vremena i novca na frizuru i nokte, nego na ginekološki pregled? (VIDEO)

Podeli vest

Da li žene radije odlaze u salone lepote, nego kod lekara? Kada nam je postalo važnije kakve smo spolja od onoga kakve smo iznutra? Kako uticati na žene da barem jednako brinu o svom zdravlju kao što brinu o svom izgledu? Na ova pitanja u "Info danu" pokušaće da odgovore ginekolog Vanja Milošević, edukator za neil artist Sanja Vukoje i vlasnica salona lepote Dragana Zdravković.

Srbija se nalazi na vrhu liste po broju žena obolelih od raka grlića materice, vrste karcinoma koji je lako izlečiv kada se otkrije u početnoj fazi. Međutim, žene  u našoj zemlji i dalje nemaju naviku da odlaze na redovne ginekološke preglede. Rećiće: dugo se čeka termin kod lekara, gužva je. Međutim, činjenica je da su ginekološki pregledi jeftiniji od šatiranja, farbanja ili kompletnog pedikira i manikira. 

Ginekolog Vanja Milošević smatra da ti pregledi čak i ne koštaju kada se obavljaju u državnim ustanovama.

Foto: Tanja Andric

Vanja Milošević

-Nažalost, naša zdravstvena prosvećenost nije na takvom nivou da žene brinu o svom zdravlju. Žene olako prelaze preko takve statistike. Mi se uglavnom zdravlja setimo tek kada je ono ugroženo. Ima svega po malo. Mi stalno potenciramo materijalni momenat. Meni je nije važno gde će žene da idu, važno je da idu redovno. Ako žena hoće da uradi sistematski pregled, ona će ga uraditi. Mi mnogo polažemo na estetiku jer je ambijent u društvu napravljen da se više robuje lepoti nego zdravlju- rekao je Vanja Milošević.

Edukator za neil artist Sanja Vukoje smatra da tereba poređati prioritete, ali da treba objediniti sve zajedno, i lepotu i zdravlje.

Foto: Tanja Andric

Sanja Vukoje

-Ako vodimo računa o lepoti, treba da vodimo računa i o zdravlju. Verovatno postoje žene kojima je lepota ispred zdravlja, ali ja nemam takvo iskustvo. Moje klijentkinje se sve bave svojim zdravljem. Ženama su postavljeni neki standardi u lepoti. Društvene mreže su te koje nameću te standarde. Akcenat je stavljen na to jer to može lakše da se reklamira. Smatram da žena treba da vodi računa o lepoti, ali akcenat ipak treba da se stavi na prvom mestu- rekla je Sanja Vukoje.

Vlasnica salona lepote Dragana Zdravković smatra da su žene sada više okrenute zdravlju nego lepoti.

Foto: Tanja Andric

Dragana Zdravković

-Mnogo žena dolazi sa tim da ne želi da radi samo na svojoj koži, već i iznutra. Disciplina nam ipak još uvek nedostaje. Ja sam već deset žena šišala na ćelavo i pravila im perike baš zbog toga što nisu išle kod lekara na vreme. Nokti su jednom u tri-četiri nedelje, a frizera posećuju i dva, tri puta nedeljno. Neki tretmani farbanja kose traju i po 12 sati- rekla je Dragana Zdravković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ima li opasnosti od novih ratova u svetu? Uzroci sukoba su uspon Kine i status kvo Amerike! (VIDEO)
Live TV

Ima li opasnosti od novih ratova u svetu? Uzroci sukoba su uspon Kine i status kvo Amerike! (VIDEO)

U emisiji "Info jutro" razgovarali smo o svim ratnim sukobima koja se trenutno događaju u svetu: Situacija na Bliskom istoku, ali i u Evropi sve je teža i teža. Gosti emisije bili su analitičar MIlan Stevanović Piksel, stručnjak za geopolitičke odnose profesor doktor Dragan Škobalj, analitičar Milan Stevanović i istoričar i publicista profesor doktor Srđa Trifković. Oni su pokušali da pronađu zajednički imenitelj svim previranjima na svetskoj sceni.

15.01.2024

10:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija