• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2024

17:03

Farmeri pene na Šolca! Nemci će gaziti Berlin sa 5.000 traktora ako vlasti ne vrate subvencije! (VIDEO)

Informer/Tanjug/AP

Live TV

Farmeri pene na Šolca! Nemci će gaziti Berlin sa 5.000 traktora ako vlasti ne vrate subvencije! (VIDEO)

Podeli vest

Proteste farmera u Nemačkoj zbog ukidanja subvencija dizela i efikasnost samih protesta, komentarisali su gosti Info dana, Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost i Miroslav Kojadinović iz nemačke komisije za norme energetske efikasnosti

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da poljoprivrednici ni krivi ni dužni stradaju, jer je njihova vlast odlučila da ukine subvencije i troši novac na obnovljive izvore energije.

- Nemačka ima ogromnu rupu koja iznosi više nego celokupni BDP Srbije za jednu godinu, a tu rupu su pokušali da zakrpe uvozom lošeg žita iz Ukrajine umesto korišćenja svog kao i ukidanje subvencija na dizel. Nemački poljoprivrednici ni krivi ni dužni stradaju i videli su da njihova država umesto na subvencije, trošila pare na obnovljive izvore energije i na pomoć Ukrajini. Ogroman problem Nemačke je veliki broj migranata koji ne žele da se asimiluju na šta ih je upozoravao Henri Kisindžer u svom poslednjem interjuu - rekao je Miškeljin.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Miroslav Kojadinović iz nemačke komisije za norme energetske efikasnosti naveo je su Nemci miran narod dokle god ne osećaju da im neko dira novčanik.

- U Nemačkoj ima 16 miliona hektara obnovljivog zemljišta, a farmeri moraju da plaćaju sve nove regulative iz EU samo što za svoje produkte ne mogu da ostvare željenu zaradu. U Berlinu na protestima je bilo 5.000 traktora, Nemci su miran narod dokle god im se ne dira novčanik. Oni su navikli na lagodan život i nisu spremni da ga se odreknu. Farmeri su rekli da se njihovi zahtevi moraju ispuniti ili će biti još nereda, ali ne verujem da će ih vlasti ispuniti. Nemačka ima politiku nultog zaduživanja i ne uzima kredite - rekao je Kojadinović.

 

Celu emisiju možet pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nemačka više nije parametar stabilnosti u Evropi! Plaćajući rat u Ukrajini, ona je uspevala da izbegne rat! (VIDEO)
Live TV

Nemačka više nije parametar stabilnosti u Evropi! Plaćajući rat u Ukrajini, ona je uspevala da izbegne rat! (VIDEO)

Oružane snage Nemačke spremaju se za rat Rusije i NATO-a, koji će prema scenariju nemačkog Ministarstva odbrane započeti u leto 2025. godine, i to napadom ruske vojske na Suvalki koridor, piše "Bild", pozivajući se na tajni procureli dokument. U "Info danu" na ovu temu govorili su Zoran Spasić, predsednik Centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku i Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost. U razgovor se kasnije uključio i Andrija Jorgić, direktor "Borbe".

16.01.2024

12:24

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija