• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

16.01.2024

09:32

Nemačka danas liči na Srbiju devedesetih! Kriza u najjačoj zemlji Evrope veštački je izazvana, a evo koji je cilj! (VIDEO)

printscreen informer tv

Live TV

Nemačka danas liči na Srbiju devedesetih! Kriza u najjačoj zemlji Evrope veštački je izazvana, a evo koji je cilj! (VIDEO)

Podeli vest

Pripadnici nemačkih ekstremno desničarskih grupa pokušavaju da iskoriste proteste poljoprivrednika koji izražavaju nezadovoljstvo smanjenjem budžetskih subvencija. Na ovu temu u "Info danu" govorili su novinar Vlastimir Vidić i geopolitički analitičar, prof. dr Miloš Laban.

Ekstremistički pokreti razmatraju čak i načine za rušenje nemačke vlade,  a jedan od planova je i da se ubace i preuzmu tekuće proteste poljoprivrednika.

Novinar Vlastimir Vidić istakao je da u Minhenu danas veje sneg, ali je u čitavoj Nemačkoj ovih dana vruće.

Foto: inforer.rs

Vlastimir Vidić

-Danas ona pomalo liči na Srbiju devedesetih. Juče je bilo finale kupa šampiona poljoprivrednika. Bilo je svega desetak hiljada učesnika. Nije se postigao rezultat. Paralelno sa protestima, tekli su pregovori sa Olafom Šolcom i tu nema dogovora. Olaf je odgovorio da se ne može od jedanput izaći u susret poljoprivrednicima. Troškovi proizvodnje takođe rastu. Nastaviće se i pregovori, a predsednik poljoprivrednog udruženja je rekao da neće odustati. U Berlinu vozači kamiona i logistika takođe štrajkuju. Ništa se ne može posmatrati kratkoročno. Ne bavi se više niko dubljom analiziom. Ono što u ovom trenutku se dešava u Nemačkoj, jeste da slede politički protesti. Neoliberalne snage se okupljaju. Nemačka ne može postići homogenizaciju iz 30-ih godina. Izaziva se velika kriza i polarizacije. Mediji su daleko više prostora posvetili desnom sektoru ovih protesta- rekao je Vidić.

Geopolitički analitičar prof. dr Miloš Laban istakao je da uopšte nije iznenađen situacijom u Nemačkoj.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Miloš Laban

-Glavna meta je Rusija. Ukrajina je evidentno potrošena kao anti-Rusija. Mislim da je u toku višegodišnje izazivanje duboke ekonomske krize u Nemačkoj. Fali motivacija da se pokrene Nemačka da bi se išlo u rat. Da bi se postigli rezultati u ratu, potrebno je mobilizati milione ljudi. Rusija je isprovocirana. Oni nisu imali drugog izlaza. Ta operacija morala je da spreči da dođe NATO i nuklearna sila toliko blizu Moskvi da nikakva protivvazdušna operacija ne može to da spreči. Rusiji uvode sankcije tako što neće da uvoze njihovu naftu. Ko je digao u vazduh severni tok jedan i dva? Ali to dizanje u vazduh je navelo Nemačku da traži nove izvore energije. Tako je počelo upropašćivanje nemačke privrede. Nemačku hoće da bace u privredni haos da bi motivisali Nemce. Cilj je Rusija i otimanje prirodnih resursa. Po meni, želi se izazivanje na duže staze. Sve ovo što su najave: poljoprivrednici, pa potom vozači, a ja podsećam da ničeg nema novog i da je sve ovo viđeno u Čileu. Osiromašenjem Nemačke treba da se motivišu mladi Nemci da idu u pohod na Rusiju- rekao je Laban.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija