• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.01.2024

12:22

U Lazarevcu neguju buduće šampione! Od napretka u karijeri, važniji im je timski duh i razvoj mladih talenata! (VIDEO)

Tanja Andrić

Live TV

U Lazarevcu neguju buduće šampione! Od napretka u karijeri, važniji im je timski duh i razvoj mladih talenata! (VIDEO)

Podeli vest

U prvom segmentu "Info dana" govorili smo o sportu, uspesima i mladim talentima, ogromnim potencijalima naših sportista i velikim angažovanjima klubova širom Srbije. Gosti emisije bili su Vladimir Ilić, predsednik KK Paragon Lazarevac, Zoran Đorđević trener prvog tima, Dušan Gašić pomoćni trener prvog tima i koordinator mladjih kategorija, Nemanja Mišljenović, igrač prvog tima i igrač Stefan Andrejević.

Predsednik KK Paragon Lazarevac Vladimir Ilić istakao je da je za njega čast što je gost na našoj televiziji i što ima priliku da se predstavi.

-Postojimo od 2015. godine. Kroz ove godine prolazili smo kroz različite faze, a sada smo u najboljoj situaciji. Imamo 120 dece koja treniraju u našem pogonu. Što se tiče osnicvanja, Stefan Birčević je sportski direktor i osnivač našeg kluba. Njega očekujemo već sledeće sezone da se priključi našem timu. Radi se o našem posvećenom radu i organizaciji samog kluba da bismo pronašli talente. Cilj nam je da se takmičimo na višem nivou- rekao je Ilić.

Pomoćni trener prvog tima i koordinator mladjih kategorija Dušan Gašić govorio je o Stefanu Birčeviću koji je odrastao u Lazarevcu.

-On je želeo je da napravi još jednog reprezentativca koji će krenuti njegovim stopama. Imamo aktivnosti i van terena, a jedini smo klub koji konstantno trenira cele godine, mi ne pravimo letnju pauzu. Od osnivanja kluba praktikujemo da za Novu godinu igramo utakmicu roditelji protiv kluba. Roditelji koji ne igraju dođu da gledaju. Može da igra ko god se prijavi.  Imali smo poziv američkih koledža i igrali smo sa njima utakmice. To je bilo sjajno iskustvo i nadam se da ćemo i sledeće godine dobiti poziv- rekao je Gašić.

Foto: Tanja Andric

Vladimir Ilić, Dušan Gašić, Nemanja Mišljenović,Stefan Andrejević, Zoran Đorđević

Igrač prvog tima Nemanja Mišljenović u klub se učlanio u maju prošle godine.

-Od kako sam došao u klub, sve je bilo na svom mestu. Svaki dogovor je ispoštovan. Treniramo i ujutru i uveče, pa i vikendom. Uspeli smo da ostvarimo dobar rezultat za prvi deo sezone. Ja sam sa pet godina počeo da treniram u malom klubu na Čukarici. Mislim da je košarka bitna za fizički razvoj. Pored toga je verovatno najlepši sport na svetu- rekao je Mišljenović.


Igrač Stefan Andrejević smatra da je najvažnije građenje hemije tima.

-Sve se to prenosi na parket. Organizacija je na visokom nivou. Imamo bolju organizaciju nego neki klubovi koji su rang iznad. Ja sam počeo sa sedam godina. Nedavno sam se pridružio klubu. Razvoj mladih generacija mnogo je bitniji od našeg napretka ka višem rangu. Kao klub koji radi na tome da razvija mlade generacije, to nam je sada prioritet- naveo je Andrejević.

Trener prvog tima Zoran Đorđević rekao je da je zadovoljan igračkim kadrom.

-Nadam se da ćemo postići cilj koji smo zacrtali za ovu godinu. Imamo 120-oro dece koja teže tome da uđu u prvi tim. Vreme da se počne sa treniranjem je negde oko šest godina. Deca koja se ne budu bavila košarkom kasnije, makar će imati ispravno držanje tela. Mi smo jedini klub koji nije naplaćivao članarinu deci što je retkost. Trudimo se da najkvalitetniju decu privučemo u klub sa kojima je lako raditi- naveo je Đorđević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ima li opasnosti od novih ratova u svetu? Uzroci sukoba su uspon Kine i status kvo Amerike! (VIDEO)
Live TV

Ima li opasnosti od novih ratova u svetu? Uzroci sukoba su uspon Kine i status kvo Amerike! (VIDEO)

U emisiji "Info jutro" razgovarali smo o svim ratnim sukobima koja se trenutno događaju u svetu: Situacija na Bliskom istoku, ali i u Evropi sve je teža i teža. Gosti emisije bili su analitičar MIlan Stevanović Piksel, stručnjak za geopolitičke odnose profesor doktor Dragan Škobalj, analitičar Milan Stevanović i istoričar i publicista profesor doktor Srđa Trifković. Oni su pokušali da pronađu zajednički imenitelj svim previranjima na svetskoj sceni.

15.01.2024

10:30

sledeća vest

Vesti

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda
Kolumne

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda

Istraživačima aparthejda, koji nisu spremni da budu jeftine apologete političkih interesa, Kosovo i Metohija je danas prostor da svoja zapažanja i zaključke mogu da posmatraju i izvode in vivo. To isto važi i za oportunistički zanemele intelektualce koji po moralnoj odvažnosti nisu ni blizu Sartra, Rasela ili Markuzea. Ali, taj glas danas dopire samo iz usta i pera Petera Handkea

28.09.2024

19:05

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)
Fudbal

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) spasao je Atalantu poraza na gostovanju kod Bolonje (1:1), u okviru šestog kola italijanske Serije A. Naš reprezentativac je u 90. minutu postigao fantastičan gol i tako obezbedio bod ekipi iz Bergama, u derbiju timova koji Italiju predstavljaju u Ligi šampiona.

28.09.2024

22:58

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija