• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2024

08:54

(VIDEO) Sektor građevinarstva najviše doprineo našoj ekonomiji! Vesić: Srbija ima ogroman porast BDP-a, a stranci se utrkuju da rade kod nas!

informer/Masa Bandjur

Live TV

(VIDEO) Sektor građevinarstva najviše doprineo našoj ekonomiji! Vesić: Srbija ima ogroman porast BDP-a, a stranci se utrkuju da rade kod nas!

Podeli vest

U novom Info jutru razgovarali smo sa ministrom saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem o velikom doprinsu sektora građevinarstva BDP-u naše zemlje i o napredovanju ekonomije Srbije.

Ministar Goran Vesić ističe da je Srbija jedna od retkih zemalja u kojima je zabeležen porast BDP-a, kao i da je sektor građevinarstva veoma uticao na razvoj naše zemlje.

- Srbija je jedna od retkih zemalja u kojima je zabeležen veliki porast BDP-a. Imamo mnogo izvedenih radova i puno građevinskih dozvola. Sektor građevinarstva je bitno uticao na porast srpskog BDP-a. Poljoprivreda, energetika i građevinarstvo su najbitnije grane privrede i sa najvećim rastom. Poljoprivreda zavisi od vremenskih prilika, dok građevinarstvo zavisi od našeg truda i rada - rekao je Vesić.

Foto: Masha Bandjur

Goran Vesić

 

Prema rečima ministra stranci dolaze kod nas da zarade mnogo više nego u svojim zemljama, a to je pokazatelj razvoja naše zemlje.

- Srpska ekonomija se toliko razvila da stranci dolaze da rade kod nas. To nam umnogome pokazuje koliko naša zemlja napreduje, jer ti ljudi dođu kod nas da zarade mnogo više nego u svojim zemljama. Pojedini tajkunski mediji kažu da je loše što dolaze strani radnici, a navijaju za to da Srbi odu da rade za Nemačku - objasnio je Vesić.

Vesić dodaje i da postoje veliki planovi za saobraćaj u Srbiji u narednom periodu i značajni projekti koji će uticati na razvoj naše zemlje.

- Planiramo da završimo 166 kilometara puteva u Srbiji između ostalih Kraljevo i Trstenik želimo da uvrstimo u saobraćajnice i spojimo sa ostalim gradovima. Požega će isto biti uključena u mrežu završetkom autoputa Miloš Veliki. Sledeće godine već u martu ćemo imati brzu prugu Beograd-Subotica. Sve ovo povećava mobilnost stanovništva, a privlači i strane investicije koje su veoma značajne, a takođe će biti povezana Banjaluka i Beograd, ali i Beograd i Sarajevo - zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Snimak iz 2022. godine pokopao Milivojevića - Za nosioca Đilasove liste i priznanje tzv. Kosova je opcija! (VIDEO)
Politika

Snimak iz 2022. godine pokopao Milivojevića - Za nosioca Đilasove liste i priznanje tzv. Kosova je opcija! (VIDEO)

Radomir Lazović, nosilac Đilasove liste "Srbija protiv nasilja", izjavio je 2022. godine kako u opoziciji postoje sve opcije, pa i ona koja uključuje priznanje tzv. Kosova, što je direktno pokopalo izjavu Srđana Milivojevića, Đilasovu udarnu pesnicu, koji je istakao kako ne postoji nijedan čovek iz opozicionih redova koji bi priznali lažnu državu.

18.01.2024

08:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija