• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.02.2024

14:49

Priština ne sprovodi ni jedan sporazum koji je potpisala! Bez i jednog dokaza krive Srbiju za navodno opstruiranje dogovora! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Priština ne sprovodi ni jedan sporazum koji je potpisala! Bez i jednog dokaza krive Srbiju za navodno opstruiranje dogovora! (VIDEO)

Podeli vest

U nastavku Specijalnog programa nastavili smo da razgovaramo na temu predstojeće sednice Saveta bezbednosti koja će se održati večeras u 21 čas po našem računanju vremena. Gost "INFORMER SPECIJALA" bio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

Centar za Nacionalnu politiku Ljubomir Đurić smatra da, sudeći po istoriji, reakcija EU neće biti pozitivna.

Foto: Masha Bandjur

Ljubomir Đurić

-Sudeći po istoriji, reakcija u UN neće biti pozitivna. Važno je da će ta sednica biti otvorena i da će naš glas moći da se čuje glasno u Savetu bezbednosti. Važno je da se čuje kako taj narod živi. Mi moramo da predstavimo kakva je situacija dole i zato je važno da sednica bude otvorena za javnost. Vidimo da više od decenije nikakvog pomaka nema oko poregovora o Kosovu i Metohiji. Čak i kada se na nešto obavežu, to se samo prekrši i nema nikakve reakcije od strane EU. Tako da se taj režim Aljbina Kurtija prećutno podržava. Gasili su srpske institucije, bez obzira što su se obavezali na njihovo postojanje. Svaku obavezu koju smo mi preuzeli, mi smo ispunili. Stalno se priča o opstruiranju srpske strane, a da ništa nisu mogli da dokažu- rekao je Ljubomir Đurić.

On se nadovezao na opozicione lobiste protiv Srbije koji su pomogli da se dovede sramna rezolucija u Evropskom parlamentu.

-Mislim da se tu pravi jedan ozbiljan presedan. U svim međunarodnim isnstitucijama, uvek idu predstavnici država. Oni su opozicionari i narodni poslanici. Oni ne predstavljaju narod i državu. SNS je uzela skoro 49% glasova na republici. Cela koalicija Dragana Đilasa dobila je manje nego duplo. Kako je moguće da je neko ukrao toliku količinu glasova? Ni jedan evropski parlamentarac koji je nadgledao izbore nije imao ni jednu zamerku na izborni proces. Na 93% posto izbornih mesta prijavljeno je da nije bilo nikakvih neregularnosti. Sve i da su presotalih 7% potpuno neregularni, a nije tako, i dalje bi razlika bila ogromna- rekao je Ljubomir Đurić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija