• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.02.2024

13:22

Srbi na KiM su trenutno najugroženija nacija u Evropi! Aljbin Kurti doveo je situaciju do usijanja! (VIDEO)

Informer

Live TV

Srbi na KiM su trenutno najugroženija nacija u Evropi! Aljbin Kurti doveo je situaciju do usijanja! (VIDEO)

Podeli vest

U nastavku Specijalnog programa nastavili smo da razgovaramo na temu predstojeće sednice Saveta bezbednosti koja će se održati večeras u 21 čas po našem računanju vremena. Gost "INFORMER SPECIJALA" bio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša istakao je da će današnja sednica pokazati oni što svi očekujemo, a to je da će se predsednik Srbije obratiti na način kao što je to učinio prethodni put.

Foto: Tanja Andric

Demo Beriša

-Osim toga, vrlo je važno da ta sednica bude javna. Srbi na KiM su trenutno najugroženija nacija u Evropi. Ovo je sveobuhvatna kampanja koju tim Aljbina Krutija. Videli smo da, kada je sednica najavljena, sutradan je Bislimi uputio pismo gospodinu Lajčaku pokušavajući da okrivi Srbiju zbog trenutnog stanja na Kosovu. Pokušao je da opravda Aljbina Kurtija zbog poteza koje povlači. Oni idu do istrebljenja Srba na Kosovu. Ja spadam u grupu ljudi koji mnogo ne veruju Amerikancima jer su Amerikanci ti koji su svojevremeno sve ovo dobro organizovali. Predsednik će se večeras suočiti oko dinara. Aljbin Kurti doveo je situaciju do usijanja. Izbro predstavnika na severu otišao je u drugi plan. Krajnji cilj mu je da promeni Ustav Kosova i izbegavanje stvaranja zajednice srpskih opština- rekao je Demo Beriša.

On je prokomentarisao i sramnu odluku iz Brisela koju je izdejstvovala opozicija da se izvrši istraga o regularnosti izbora u Srbiji.

-Ovo je pokušaj da se baci ljaga na Srbiju i da se pokaže da ona nije dovoljno demokratski razvijena da bi se kretala ka evropskim integracijama. Zašto se ministar odbrane Nemačke pita o regularnostima izbora u Srbiji? To je direktno mešanje u unutrašnje poslove jedne nezavisne zemlje. Postoji pritisak na našu zemlju koji građani još ne osećaju, ali ga oseća predsednik Republike. Nezavisnost Kosova i Metohije završiće se tek onda kada Srbija bude priznala tu nezavisnost, a to se neće desiti- rekao je Beriša.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija