• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.02.2024

08:49

Velika pobeda Srbije! U Savetu bezbednosti bile su nam naklonjene i zemlje koje su priznale nezavisno KiM! (VIDEO)

Informer

Live TV

Velika pobeda Srbije! U Savetu bezbednosti bile su nam naklonjene i zemlje koje su priznale nezavisno KiM! (VIDEO)

Podeli vest

Analitičar Miljan Jovićević bio je gost "Info jutra" Sa njim smo razgovarali o situaciji na Kosovu i Metohiji. Priština se nije suočila ni sa kakvim posledicama, iako je Međunarodna zajednica obeležila kao jedinog krivca za dešavanja na južnoj srpskoj pokrajini.

I u našim, ali i ustranim medijima mnogo se komentarisala ova sednica, a naročito o činjenici da je ispred predsednika Srbije stajala pločica sa nazivom naše zemlje, a da je ispred Aljbina Kurtija stajalo njegovo ime i prezime.

Analitičar Miljan Jovićević smatra da ta činjenica treba da nam imponuje.

Foto: Masha Bandjur

Miljan Jovićević

-Slika koja je otišla u svet je i te kako legitimna. S  jedne strane imate predsednika države, a na drugoj vidite jednu individuu. To govori o težini pregovora. Ogroman uspeh je to što smo uspeli da zakažemo sednicu i to u ovako kratkom roku. Ono što smo mi unazad 10 godina stvarali, sada je došlo na naplatu u pozitivnom smislu. Na krilima pobeda u poslednjih 10 godina uspeli smo da zakažemo ovu sednicu. Mogli smo videti da Gvajana sa kojom nismo imali odnose do sada, upravo je ona na svoju inicijativu bez saglasnosti većine zakazala tu sednicu. Važno je da istaknemo da je ona bila otvorena za javnost, tako da ceo svet može da vidi istinu- rekao je Miljan Jovićević.

On je naveo da se ova sednica dogodila u pravom trenutku, kada smo doživeli kulminaciju problema na Kosovu i Metohiji ukidanjem dinara.

-Sve što je u ovom momenut moguće je učinjeno. Vidimo zaista precizan govor gde je zaista sve obuhvaćeno. Morate biti kratki i koncizni kada govorimo o UN. Morate da gađate u metu. Vidimo da su zemlje koje nam nisu bile naklonjene sada su bile na našoj strani. Tu pre svega mislim na Francusku.  Druge zemlje su zaista državnički pristupile našem nacionalnom problemu. Kada govorimo o priznanju, vidimo da više od pola zemalja nije priznalo nezavisno Kosovo. Verujem da bi sada i tih 84 zemlje koje su priznale Kosovo mogli da skratimo za pola jer dosta zemalja ne zna ni o čemu se radi. Zemlje na žalost imaju svoje probleme- rekao je Jovićević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dok se Vučić u Njujorku bori za KiM, Đilasovci u Strazburu priželjkuju ukidanje fondova EU! (VIDEO)
Live TV

Dok se Vučić u Njujorku bori za KiM, Đilasovci u Strazburu priželjkuju ukidanje fondova EU! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je u govoru na sednici Saveta bezbednosti UN želeo da istakne nekoliko činjenica i da je prva od njih ta da će Srbija učiniti sve što je moguće da se očuvaju mir i stablnost u regionu kao što je to oduvek radila. U INFORMER SPECIJALU danas čitavog dana govoriomo na ovu temu. Gosti emisije bili su analitičar Branko Radun i Miloš Terzić,

09.02.2024

14:38

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija