• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2024

21:50

Sa Kurtijem pod ruku! Đilasovci hoće da vladaju porušenom Srbijom!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Sa Kurtijem pod ruku! Đilasovci hoće da vladaju porušenom Srbijom!

Podeli vest

Lažne optužbe na račun Srbije od strane Aljbina Kurtija i vređanje sopstvene države od strane domaće opozicije pred EU, komentarisali su gosti Info večeri, narodna poslanica Marina Raguš, general Luka Kastratović i analitičar Ivan Jegorović.

Narodna poslanica Marina Raguš ukazala je na to da je Aleksandar Vučić jedini predsednik koji jer zatražio vanrednu sednicu Saveta bezbednosti UN-a.

- Na KiM su osnovna ljudska prava ukinuta za Srbe, a Vučić je na Savetu bezbednosti obelodanio licemerje Zapada. On je jedini predsednik koji je izborio vanrednu sednicu Saveta kako bi se govorilo o Srbiji i Kurtijevom teroru nad Srbima. Kurti je u svojoj histeriji na kraju počeo da govori kako Srbija predstavlja produženu ruku Rusije u Evropi, na šta je predsednik rekao da mi nismo ničija marioneta - rekla je Raguš.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

General Luka Kastratović naveo je da albanski narod 1832. godine čini 32% stanovništva na KiM, dok ih je 20 godina ranije bilo tek nešto više od 17%.

- Aljbin Kurti ništa ne radi, a da za to nema podršku Amerike, jer je iza njega vojna baza Bondstil, koja po Rezoluciji 1244 ne bi smela da postoji, kao ni tzv. vojska Kosova koju Zapad aktivno pokušava da formira. Albanski narod 1832. godine činio je 32% stanovništva, a samo 20 godina pre svega 17% na teritoriji KiM. Nemci su 1912. godine ujedinjavali albanska plemena i dali im državu samo kako bi sprečili Srbiju da izađe na Jadransko more - rekao je Kastratović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Analitičar Ivan Jegorović istakao je kako ovakva spoljna politika Aleksandra Vučića može dovesti do toga da Zapad popusti prema Srbiji.

- Humanitarna katastrofa koju Aljbin Kurti pravi može dovesti da jedan narod nestane, a ako je Evropi to cilj onda dajte da to otvoreno kažemo pa da menjamo strategiju. Ovakva diplomatija Aleksandra Vučića može dovesti do toga da nas konačno Zapad malo ostavi na miru. Sa druge strane, čim opozicija ide da blati svoju zemlju po Evropi govori nam da bi radije vladali i porušenom Srbijom, samo da su tu - rekao je Jegorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija