• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.02.2024

09:03

Moguće smanjenje doživotne kazne generalu? Evo u kakvom zdravstvenom stanju je Ratko Mladić! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Moguće smanjenje doživotne kazne generalu? Evo u kakvom zdravstvenom stanju je Ratko Mladić! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru govorili smo o zdravstvenom stanju generala Ratka Mladića koji se nalazi u Hagu, a gosti koji su pričali o tome bio njegov sin Darko Mladić i advokat Miljkan Karličić.

Advokat Miljkan Karličić navodi da lekari u Hagu nisu na nivou na kojem treba da budu i da je u teoriji moguće smanjenje kazne Ratku Mladiću.

- Međunarodno humanitarno pravo dozvoljava lekarskom timu iz RS da dođe da pregleda generala Ratka Mladića, mada često Haški tribunal opstruiše to. Lekari u Hagu nisu na nivou na kojem treba da budu. Moguće je da u skladu sa pravima tribunala da se smanji kazna, ali to je samo teoretska mogućnost da se kazna preinači iz doživotne u manju zatvorsku kaznu - objasnio je Karličić.

Foto: Masha Bandjur

Miljkan Karlićić

 

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića ističe da lekari iz Haga pruže adektvatnu negu kao naši lekari.

- Ne možemo da se pouzdamo u lekare u Haškom tribunalu. Jasno je da ne mogu da mu lekari iz Haga pruže adektvatnu negu kao naši lekari. Ključna stvar je što naši lekari kao i general govore na maternjem jeziku i zato može da dobije pravu negu i odgovore na sva pitanja - rekao je Mladić.

Foto: Informer.rs/printscreen

Darko Mladić

 

Sin čuvenog generala kaže i da će Ratka Mladića specijalni tim naših lekara pregledati danas i sutra.

- Često se dešava da lekari iz Haga često odbijaju naše predloge, ali se mi trudimo što češće da šaljemo naše specijaliste. Danas i sutra će naši lekari da ga pregledaju i daće izveštaj našoj odbrani i porodici. Ne želimo da neko u Hagu zloupotrebljava informacije i zato čuvamo neke stvari u tajnosti - kazao je Mladić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Oglasio se sin Ratka Mladića! Evo u kom stanju se nalazi general!
Politika

Oglasio se sin Ratka Mladića! Evo u kom stanju se nalazi general!

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić, kojem je nedavno ugrađen pejsmejker, osjeća se nešto bolje, a u toku je procedura u vezi sa određivanjem datuma kada bi lekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske mogli da ga pregledaju, rekao je generalov sin Darko Mladić, piše SRNA.

30.01.2024

17:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija