• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.03.2024

22:41

Zapad je želeo da ubije Đinđića, jer im nije prepustio Kosovo i Metohiju! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Zapad je želeo da ubije Đinđića, jer im nije prepustio Kosovo i Metohiju! (VIDEO)

Podeli vest

Nepotpune izveštaje nakon ubistva bivšeg premijera Zorana Đinđića, komentarisali su gosti Info večeri, bivši načelnik odelenja za krvne delikte Žarko Popović, bivši telohranitelj Slobodana Miloševića Goran Pajić i

Bivši načelnik odelenja za krvne delikte Žarko Popović istakao je da su tokom uviđaja pronađene čaure puške "Vinčester 38" koje su kasnije nestale iz svih izveštaja.

- Krajem februara smo ustanovili da ima nekoliko telefonskih brojeva koji su konstantno otvoreni između sebe baš tuda gde se kretao Zoran Đinđić. Naša ekipa je na licu mesta je vršila uviđaj i rečeno mi je da se čuo pucanj i da je premijer lakše ranjen ali da je sve u redu, kada me je zvao kolega koji je bio u Japanu govoreći mi je da je premijer ubijen, što sam za 10 minuta saznao od naših. Na krovu restorana "Monument" našli smo dve čaure koje su bile složene jedna do druge po vertikale iz puške "Vinčester 38", što nije moguće ako su se koristile za pucanje budu složene tako uredno, a kasnije se u izveštaju nisu pominjale - rekao je Popović.

Foto: Zoran Sinko

 

Predsednik sindikata policije Blažo Marković naveo je kako smatra da je sam vrh tadašnjeg UKP-a sputavao istragu što kako kako ističe doživljava izuzetno emotivno.

- Nemam reči pohvale za vreme kasnih devedesetih i ranih dvehiljaditih, jer je to bilo mračno vreme za našu zemlju gde skoro nijedno veće ubistvo nije rešeno. Odelenje policije ništa nije radilo, dok su primali plate za šta po meni treba da odgovaraju. Svi ti ljudi su danas živi u 29. Novembru gradska policija je bila kočena od strane vrha policije i kao bivšeg policajca to doživljavam jako emotivno pogotvo kad se radilo u vrhu UKP-a - rekao je Maković.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Bivši telohranitelj Slobodana Miloševića Goran Pajić naveo je kako smatra da je na Zapadu postojala indicija da Đinđić pokušava da pitanje Kosova reši mimo njihove agende.

- Svaki dan sam dobijao dokumentaciju koja je išla predsedniku kako bi smo bili informisani o potencijalnoj opasnosti po predsednika. Kada sam 1988. godine počinjao da radim, stari obaveštajci su me učili da koliko ti je jaka obaveštajna služba toliko ti je jaka država. Putinovi telohranitelji od količine stresa idu u penziju posle 35. godine. Na Zapadu je postojala indicija da Đinđić želi drugačije rešenje za pitanje Kosova koje se nije uklapalo u njihovu agendu i atentat na njega je služio kao upozorenje Zapada da su voljni da brane svoje interese po svaku cenu - rekao je Pajić. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija