• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2024

13:51

Evropa sama sebi puca u noge! Amerika ostaje najveći gigant na svetu? (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Evropa sama sebi puca u noge! Amerika ostaje najveći gigant na svetu? (VIDEO)

Podeli vest

Evropski lideri daju bombastične i opasne izjave! Oružje za Ukrajinu se skuplja sa svih strana, ali niko nema nameru da šalje vojsku! Kuda sve ovo vodi? U "Info jutru" na ovu temu govorili su pukovnik Mirčeta Jokanović i Ljubomir Đurić, potpredsednik Centra za nacionalnu politiku.

Pukovnik Mirčeta Jokanović istakao je da najpre moramo da se zapitamo ko je vlasnik preduzeća u Nemačkoj.

Foto: Tanja Andric

Mirčeta Jokanović

-Sve je to u vlasništvu onih preko velike bare. U svakom slučaju, ta preduzeća nisu u vlasništvu Evrope. Evropa samu sebe uništava, unštava svoj industrijski kompleks. U Bundestagu su doneli zakon da će u narednih 5 godina kupiti oružje od Amerike. Evropa sama sebi puca u noge. Amerika je gigant koji će ostati najveći proizvođač oružja. Evropa je pokušala samoj sebi da bude dovoljna. Makron i Merkelova pokušali su da naprave evropsku brigadu. Naravno, velike gazde su to zabranile. Amerikanci su ti koji su omogućili Putinu da izvrši deamerikanizaciju Rusije. On je oduzeo moć tajkunima koji su inače pod uticajem zapada- rekao je Mirčeta Jokanović.

Ljubomir Đurić, potpredsednik centra za nacionalnu politiku rekao je da se oružje za Ukrajinu kupuje, ali se stalno ponavlja da se vojnici neće slati.

Foto: Tanja Andric

Ljubomir Đurić

-Primer je Češka koja formira koaliciju za kupovinu oružja za Ukrajinu. Čitava potrošnja novca na vojnu pomoć Ukrajini se povećava. Amerika će svakako ostati najveći proizvođač oružja u budućnosti. Evropa sada nema odgovor kako da projektuje svoje interese. Ona mora da se oslanja na sebe, a ne na Ameriku. Ipak, mnogo zemalja Evrope se i dalje oslanja na Ameriku. Remećenje izbora u Rusiji je besmisleno jer su rezultati tih izbora jasni još pre raspisivanja. Niko ne pokušava da promeni ishod izbora, već se svi okreću ka toj građanskoj neposlušnosti- rekao je Ljubomir Đurić.

Celu emisiju pogledajte videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pritisci na Makrona sve žešći! Ako se obistine njegove pretnje, nastaće pravi pakao! (VIDEO)
Live TV

Pritisci na Makrona sve žešći! Ako se obistine njegove pretnje, nastaće pravi pakao! (VIDEO)

Za razliku od Amerike, debata u Evropi o slanju trupa u Ukrajinu se nastavlja. Sposobnost strateškog obuzdavanja, koju još poseduju SAD, očigledno nedostaje EU. "Sat sudnjeg dana", koji upozorava na opasnost od izbijanja nuklearnog rata, ustanovljen još 1947. godine, u ovom trenutku pokazuje 90 sekundi do ponoći, što je bliže mogućnosti nuklearnog uništenja nego ikada ranije, piše nemački list "Junge velt". Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Sreten Egerić, pukovnik u penzijii i Veselin Šljivančanin, takođe pukovnik u penziji.

17.03.2024

13:13

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija