• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2024

09:59

Šta to on zna?! Tramp predvideo "krvavo kupatilo" za SAD i obratio se Kini! Američkih izbora više neće biti

Printscreen

Vesti

Šta to on zna?! Tramp predvideo "krvavo kupatilo" za SAD i obratio se Kini! Američkih izbora više neće biti

Podeli vest

Bivši predsednik SAD Donald Tramp, koji je obezbedio dovoljan broj republikanskih delegata za novu nominaciju za Belu kuću, izjavio je da će biti "krvavog kupatila" ukoliko on ne pobedi na izborima u novembru.

NBC njuz objašnjava da je Tramp dao ovaj komentar i najavio krvoproliće u kontekstu mogućeg intenziviranja trgovinskog rata sa Kinom oko proizvodnje automobila.

Navodi se da je Tramp prisustvovao mitingu u gradiću Vandalija u Ohaju kako bi podržao Bernija Morena, potencijalnog republikanskog kandidata za senatora o kojem će se pristalice partije iz te savezne države izjašnjavati na unutarstranačkim izborima u utorak.

- Ako slušate, predsedniče Si, a Vi i ja smo prijatelji, ali on zna kako ja radim stvari. Te velike i monstruozne fabrike koje sada gradite u Meksiku… Vi tamo nećete zapošljavati Amerikance, a prodavaćete te automobile nama, to ne može. Mi ćemo uvesti carine od 100 odsto na bukvalno svaki automobil koji pređe granicu i vi nećete moći da prodajete te automobile ako ja budem izabran. A ako ne budem izabran, tu će biti opšteg krvoprolića, najmanje gledano. To će biti krvoproliće za zemlju. Najmanje gledano. Ali, Vi nećete prodavati te automobile. Oni grade ogromne fabrike - kazao je Tramp.

Foto: Tanjug/AP

Bajden i Đinping

Tu nije bio kraj njegovog dramatičnog obraćanja.

- Ako ne bude pobede na ovim izborima, nisam siguran da ćete ikada više imati druge izbore u ovoj zemlji - rekao je Tramp.

Karolin Livit, portparolka Trampovog predizbornog štaba, objasnila je za NBC njuz, komentarišući njegovu izjavu iz Vandalije, da će "Bajdenova politika stvoriti ekononsko krvoproliće za automobilsku industriju i radnike u toj industriji".

Pre nego što je počeo govor Tramp je stao i salutirao pored natpisa "Pravda za sve", dok se na zvučniku čulo pevanje "J6 hora" sastavljenog od pritvorenika koji čekaju suđenja zbog uloga koje su imali tokom upada bivšeg američkog predsednika an Kapitol hil 6. januara 2021.

Tramp je te ljude nazvao "taocima".

- Sa njima se postupa užasno i veoma nepošteno, a vi to znate i svi to znaju. A mi ćemo raditi na tome več prvog dana kada preuzmemo dužnosti, mi ćemo spasiti našu zemlju i radićemo zajedno sa ljudima kako bi se bavili ovim neverovatnim patriotama - poručio je Tramp.

Tokom mitinga on je za pojedine migrante koji su u SAD bez odgovarajućih papira kazao da "nisu ljudi", ali je dodao da mu to "nije dozvoljeno da kaže zato što radikalna levica kaže da je užasno tako nešto reći".

Tramp je takođe pozvao katolike da ne glasaju za Bajdena.

- Svaki katolik koji glasa za tog glupana je lud, zato što ste vi izloženi progonu - rekao je Tramp.

Foto: Printscreen

Tamp je uputio uvrede na račun predsednika Bajdena, još jednom

NBC njuz podseća da je Bajden tek drugi katolik ikada koji je izabran za predsednika SAD.

Bajdenov predizborni štab: Tramp pojačava pretnje političkim nasiljem.

- To je Donald Tramp: gubitnik koji bude poražen uz razliku od sedam miliona glasova i onda umesto da se žali široj mejsnstrim publici, on još pojača pretnje političkim nasiljem - poručio je portparol štaba u Vandaliji Džejms Singer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija