• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.03.2024

19:58

Rusi zadali ključan udarac Zapadu! Putin spremio nuklearke ako NATO uđe u Ukrajinu! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Rusi zadali ključan udarac Zapadu! Putin spremio nuklearke ako NATO uđe u Ukrajinu! (VIDEO)

Podeli vest

U novom izdanju emisije "Rat uživo" govorili smo o izborima u Rusiji, ali i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima i ratnim žarištima u celom svetu.

Gosti koji su govorili o svim ovim temama bili su prof. dr Ilija Kajtez, Ivan Ivanović iz pokreta NAŠI, Sergej Boljević prof. sa fakulteta u Moskvi, Ivan Miletić, ekspert za odbranu i bezbednost.

Ivan Miletić, ekspert za odbranu i bezbednost kaže da je moguće da dođe do nuklearnog sukoba između NATO i Rusije.

- Najveće iznanađenje je bilo napad prozapadnih formacija na Belgorod. Verovatnoća da se upotrebi nuklearno oružje postoji i može da se dogodi. Zapad želi da dođe na teritoriju Ukrajine i to može da dovede do sukoba sa ruskim snagama, a dalje bi to eskaliralo u otvoren nuklearni sukob NATO i Rusije - objasnio je Miletić.

Sergej Boljević prof. sa fakulteta u Moskvi ističe da Putin podiže i jača Rusiju već 24 godina i da mu zato narod veruje.

- Danas je veliko slavlje u Moskvi jer je pre deset godina prisjedinjen Krim Rusiji. Mladi ljudi imaju taj osećaj za državu i žele da Rusija postane još jača. Podiže Rusiju već 24 godina i ona postaje sve jača. Živim već skoro 40 godina u Rusiji i mogu da vam kažem da je Putin najviše uticao na jačanje Rusije. Prvi put je bilo glasanje i sa pripojenih teritorija što je odlično za Rusiju - kazao je Boljević.

Prof. dr Ilija Kajtez, sociolog, kaže da je rusko društvo poslalo poruku Zapadu da je stabilno i da stoji iza Putinu i da opozicija nema nikakve šanse.

- Putin je probio sve rekorde i pobedio je na impresivan način. Na neki način ovo glasanje je bio svojevrstan referendum o ratu u Ukrajini. Rusko društvo je poslalo poruku Zapadu da je stabilno i da stoji iza svojih lidera, a Putinu je sad narod dao snagu i moć da sprovede reformu slobodarskog naroda sveta. Ruska opozicija je minorna i nema nikakvog uticaja, jer čitava Rusija veruje Vladimiru Putinu i ne veruje ni Juliji Navaljnoj ni Zapadu - Kajtez.

Foto: Tanja Andric

Ilija Kajtez i Ivan Ivanović

 

Ivan Ivanović iz pokreta "NAŠI"  Putin stvara novi svetski poredak koji je slobodarski, a da će u tome pomoći Kina.

- Ruski narod je rekao svoje i rekao je da želi da ih Vladimir Putin vodi u budućnosti. Bitno je što smo i mi iz Srbije dali podršku Putinu i čestitali pobedu. Putin stvara novi svetski poredak koji je slobodarski, a u tome će im pomoći Kina. Zapadne strukture su želele da nametnu svoj uticaj u Rusiji, a sada Putin ima odrešene ruke da reši vojnu operaciju u Ukrajini - rekao je Ivanović.

Naš sagovornik dodaje i da

- Vladari iz senke upravljaju liderčićima sa Zapada i oni žele da dođe do nuklearnog rata. Putin razbija i ruši njihov plan i postavlja novi svetski poredak slobodarskih zemalja od koje se neke nalaze u BRIKS-u. Civilizacija se nalazi na jednoj oštrici i moguće je da dođe do sveopšteg nuklearnog sukoba - zaključio je Ivanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija