• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.03.2024

13:06

Unutra živina, a spolja bašta! Evo kako funkcionišu urbane farme! Imaju čak i solarne panele! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Unutra živina, a spolja bašta! Evo kako funkcionišu urbane farme! Imaju čak i solarne panele! (VIDEO)

Podeli vest

Fondacija Humana srca pokreće Konkurs za donaciju 3 velike urbane farme, a u čast 2. rođendana Fondacije. Rok za prispeće prijava je 28. mart. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nikolina Đujić, izvršni direktor fondacije Humana srca.

Nikolina Đujić, izvršni direktor fondacije Humana srca na samom početku rekla je da je baš sada pravi trenutak da govorimo o humanosti kada se u svetu dešavaju sva ova zla.

Foto: Tanja Andric

Nikolina Đujić

-Ovo je naš drugi rođendan i mi smo odlučili da objavimo konkurs za tri urbane farme. To je šator koji predstavlja jednu malu famu u kojoj ljudi mogu da gaje živinu, a na sebi ima konstrukciju od 300 malih kadica gde mogu da gaje biljke. Ovo može da bude ljudima dodatn izvor prihoda. Ove farme dovoze se iz južne Afrike, a vrednost jedne farme je 5000 evra. Sada na konkurs mogu da se prijave sva nezaposlena punoletna lica i sve osobe sa invaliditetom. Četvrtog aprila mi ćemo objaviti ko je dobio te urbane farme- rekla je Nikolina Đujić.

Ona je objasnila kako urbane farme izgledaju, ali i kako će pobednici doći do svojih nagrada.

-Urbana farma zahteva prostor od 9 kvadrata kako bi ona mogla da se smesti. Proslava rođendana biće skromna. Prošle godine smo imali fenomenalno donatorsko veče. Tada smo sakupili 17 miliona dinara i pomogli smo tim novcem tri porodice. Ove godine to će biti nešto skromnije. Jedna urbana farma je prilično velika konstrukcija. Snimićemo dodelu urbanih farmi koju ćemo dobitnicima odneti na kućnu adresu. Te farme imaju solarni panel i malu pumpu koja pokreće taj panel- objasnila je Nikolina Đujić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Toni Bler tražio da se 1999. gađaju civilne mete! Zapad počinio genocid nad srpskim narodom! (VIDEO)
Live TV

Toni Bler tražio da se 1999. gađaju civilne mete! Zapad počinio genocid nad srpskim narodom! (VIDEO)

Tajni dokumenti u koje je američki portal "Grejzon" imao uvid otkrivaju da je britanski premijer Toni Bler neposredno pre početka bombardovanja Jugoslavije tražio da se gađaju civilne mete. Iz njih se jasno vidi da su Britanci pokušavali da "poguraju" Amerikance da okupiraju Jugoslaviju i sruše predsednika Slobodana Miloševica tokom bombardovanja 1999. godine. O ovome su u "Info jutru" govorili Milomir Miladinović, general potpukovnik i Ljubinko Đurković, pukovnik, komadant odbrana Košara.

26.03.2024

12:49

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija