• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.03.2024

10:35

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Podeli vest

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

Glavni gradski urbanista Marko Stojić istakao je da je konačna odluka ta da u Mirijevu dotični prostor ostane javni park.

-Nedavno smo u Bregalničkoj ulici imali smo još goru nego ovde. Ovi takozvani zabrinuti građani raspoređeni su svuda po naseljima i uzbunjuju narod. To nije slučajno. Oni su dirigovani iz pojedinih centara. Kad to izazovete na nekoliko desetina u gradu, dobijate utisak da se dešava kataklizma. Imali smo tribinu kada smo čuli da građani protestuju protiv nečega što ne postoji. Doneli smo dokumentaciju i pokazali smo im istinu. I dalje se skupljaju potpisi za čuvanje parka u Bregalničkoj ulici. To je i formalno pravno regulisano da ostaje park- rekao je Stojić.

Foto: Zoran Sinko

Marko Stojić

On je istakao da su laži glavna taktika koju koristi opozicija.

-Videli smo priče o  tome da će čitav Novi Beograd biti pod močvarama. Po mom mišljenju je to krivično delo. To je sve fabrikovano. Ja često organizujem te tribine kada god čujemo da postoji neki problem. Donesemo dokumentaciju da se ne širi panika. Ja lično imao sam preko 150 tribina. Ni na jednoj ništa nismo slagali, uradili smo sve što smo rekli. Njihov način vođenja politike je odvratan. Zloupotrebljavaju se čak i deca. Nama treba pomoć građana koji negde stanuju. Oni bolje razumeju prostor u kome žive. Naša otvorenost ka svima i dovodi do zloupotrebe ova dva parka- rekao je Marko Stojić.

On je komentarisao i EKSPO koji nas očekuje za svega tri godine.

-Nekoliko godina imamo do EKSP-a. To je najveći događaj za koji smo mogli da se kandidujemo. Razumeli smo kakva je to prilika za ekonomski bum, ali i da popunimo praznine u gradu u naredne tri godine. Taj sveobuhvatni posao je krenuo udarnički. Ima dosta manjih projekata da ta slika Beograda bude drugačija. Stranci koji dolaze kažu da u odnosu na deset godina ne mogu da prepoznaju Beograd. Kada vidimo šta se sve planira za narednih 38 meseci, shvatamo da će ta razlika pre i posle biti neviđena- zaključio je Marko Stojić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija