• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.03.2024

12:31

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

Odluka o likvidacijama doneta je nakon što je u istrazi terorističkog napada nađen "ukrajinski trag". Putin planira da ih smakne ili raketom, ili bespilotnim letelicama, ili će to obaviti specijalne snage vojske Rusije.

Glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić smatra da je ova informacija smešna i da niko ne može da zna šta je Putin odkučio.

Foto: Tanja Andric

Ljubinka Milinčić

-Ovo što se desilo u Rusiji je zaista strašno, ali Putin sigurno ovako nešto ne može da kaže niti da uradi. Neće Putin od Zelenskog da pravi žrtvu. To sigurno nije tačno. A da li je predsednik legitimna meta, to je teško pitanje. Amerikanci ubijaju predsednike, vešaju ih, raduju se. Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, on je imao i kada i kako to da uradi. Sasvim sigurno je da su ubice u Moskvi ciljali baš te ljude koje su ubili. Njima je bilo svejedno koga ubijaju. Dobili su suprotan efekat. Ruski narod se ujedinio u bolu. Iza svega toga stoji neka želja: da li da se zaplaši Evropa da to ne pređe na njihovu teritoriju. Mi znamo da je sprečen državni udar u Turskoj tako što je Rusija upozorila Turskog. Tu se ne radi o ljubavi jedne države prema drugoj, već o bezbednosti sopstvene države- rekla je Ljubinka Milinčić.

Dopisnik Politike iz Severne Makedonije Željko Šain rekao je da nije sigruno da li će se Putin osvetiti zbog terorističkog napada u Moskvi.

Foto: Tanja Andric

Željko Šain

-U ovoj informaciji nema izvora. Čak ne stoji ni da je nezvanična vest. Verovatno to ima određeni psihološki momenat i veoma je problematično to što se upotrebljava ime predsednika države. Kad se dogodio ovaj zločin u Moskvi, ja sam rekao da imate dve opcije: da se sruši rukovodstvo u Moskvi ili da se izazove vanredno stanje u Evropi i da se time prolongiraju izbori. To će ići više u prilog razgovorima koji će se desiti u prvom kvartalu sledeće godine, a koja neće odgovarati ovoj strukturi koja je trenutno na vlasti. Ako bi se uvelo vanredno stanje, došli bismo do Trećeg svetskog rata. Putin se zato neće na ovaj način sukobiti sa ukrajinskim liderima. Putin ni jednog momenta protiv svojih neprijatelja nije upotrebio vojnu silu- rekao je Željko Šain.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija