• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.03.2024

12:42

Za Kurtija je samo mrtav Srbin dobar Srbin! Nacrt za nezavisno Kosovo iznesen je u Vašingtonu još 1995! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Za Kurtija je samo mrtav Srbin dobar Srbin! Nacrt za nezavisno Kosovo iznesen je u Vašingtonu još 1995! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se sinoć javnosti i poručio da se Srbija nalazi u izuzetno teškoj političkoj situaciji. On je naveo da Srbija zbog geopolitike plaća visoku cenu. Šta su moguće posledice situacije u kojoj se nalazi naša zemlja i šta je to što bi Srbija mogla da uradi u borbi za svoje vitalne nacionalne interese? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su prof.dr Boris Bratina, Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM.

Predsednik Vučić naveo je da zapadne zemlje osećaju veliki pritisak zbog ruskog napredovanja u Ukrajini i mogućih političkih poruka Moskve koje će se zasnivati na kosovsksom presedanu,  i zato žele da sklone taj potencijalni kec u rukavu ruskog predsednika Putina.

Prof. dr Boris Bratina sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici komentarisao je govor predsednika Vučića koji je po njegovom mišljenju bio pun pauza.

Foto: Tanja Andric

Boris Bratina

-Predsednik nas je poštedeo svih gorkih detalja. Mi smo u veoma teškoj situaciji. Ono što je najznačajnije je to da je postalo sasvim jasno da smo mi samo karika u lancu postavljanja južnog fronta NATO-a. Naprosto, meni se čini da nije moguće da na bilo koji način to prihvatimo i mi ne možemo odustati od politike kakvu vodimo prema Rusiji. Briga o zajednici je nešto što je za nas od odlučujućeg značaja. Ovako opkoljenji od NATO pakta mi smo u takoreći u smrtnoj opasnosti. Ja se na Kosovu i Metohiji više plašim kada je sve mirno. Imao sam predavanja koja su tekla normalno. Pre nekoliko nedelja uveli su zabranu pušenja u restoranima. Moram da ih razočaram, to se kod nas nije naročito primilo- rekao je Bratina.

Borac za prava Srba na Kosovu i Metohiji Ana Đorđević ona je istakla da je Srbija i srpksi narod u opasnosti i da to nije nikakvo zastrašivanje, već fakat.

Foto: Tanja Andric

Ana Đorđević

-Oni su sponzori terorizma i nikada ih neću nazvati drugačije. Ne mislim da je predsednik bio naivan kada su ga svi lagali. Ne! Mi smo samo bili konstruktivni, ali smo bili i previše bolećivi. Uz uvažavanje svih časnih Albanaca, za Šiptara je samo mrtav Srbin dobar Srbin! Kraj i tačka! Još 1995. u Vašingtonu je izveden nacrt za nezavisno Kosovo. Predsednik je rekao da će Zapad pokušati da se dodvore  time što će poslati poruku da štite muslimansko stanovništvo na Kosovu i Metohiji. Ministar Albanije izjavio je da je Albanija izvoznik dostojanstva i pouzdan partner NATO-a. Ne! Oni su pudlice NATO-a, a izvoznici kokaina! Zamislite da Srbi u dijaspori krenu da seku neku državu. Ako nećete da se urazumite, deportovaćemo vas tamo odakle ste došli- rekla je Ana Đorđevć.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija