• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2024

19:30

Ukrajinski scenario bio je namenjen Belorusiji, ali ih je Lukašenko osujetio! Ukrajinci spremaju predaju Časovog Jara! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Ukrajinski scenario bio je namenjen Belorusiji, ali ih je Lukašenko osujetio! Ukrajinci spremaju predaju Časovog Jara! (VIDEO)

Podeli vest

Napredovanje ruskih snaga prema gradu Časov Jar i neuspelu kontraofanzivu ukrajinske vojske, komentarisali su gosti emisije "Rat uživo", general Luka Kastratović, novinar Dragan Vujičić i ratni reporter Danijel Simić.

General Luka Kastratović istakao je da ukrajinski zvaničnici tvrde da je Ukrajina u ratu od 2014. godine i da im je za kontraofanzivu potrebna snaga trostruko jača od protivnika.

- Sam Zelenski je rekao da ukoliko ne dobije pomoć Zapada neće biti uspeha. Najavljivali su kontraofanzivu za koju mora da ima oružane snage bar tri puta jače od onoga ko napada, kako bi uništio liniju odakle želi da pokrene ofanzivu. Veliki broj stanovnika je izbegao iz Ukrajine, a video sam izjavu nekoga od ukrajinskih zvaničnika koji je rekao da su oni u ratu od 2014. godine. Trenutno su neki brodovi Zapada ušli u Crveno more kako bi krenuli na Hute, a Kina je izjavila da ne učestvuje u sukobima u Ukrajini, ali da podržava Rusiju i da iz tih razloga ne želi da Zapad eskalira tenzije - rekao je Kastratović.

Foto: Tanja Andric

 

Novinar Dragan Vujičić naveo je kako zvanični Kijev navodi da Ukrajina trenutno ima 25 miliona stanovnika, dok ih u realnosti ima tek nešto više od 18 miliona, kao posledica masovne emigracije.

- Prema zvaničnom Kijevu ima 25 miliona Ukrajinaca, ali realno im ima tek nešto više od 18 miliona i ta zemlja je totalno depopulizovana, a Amerikancima za rat protiv Rusa fale Ukrajinci. Ovo je sada neko veštačko održavanje rata kako bi došlo do časnog poraza, a ne vidim kako je moguće da se dođe do mira kada na konferenciju u Švajcarskoj dolazi sto zemalja bez Rusije. Minsk se sada kandiduje kao mesto za realne pregovore, a u Švajcarskoj možemo primetiti da se svi na Zapadu vode agendama - rekao je Vujičić.

Foto: Tanja Andric

 

Ratni reporter Danijel Simić govorio je se Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin redovno sastaju i da njihova saradnja predstavlja košmar za Ukrajinu koja sada strepi od napada iz Belorusije.

- PVO resurs Ukrajine sa Zapada je počeo da se topi pogotovo nakon vapaja Vladimira Zelenskog za "Patriot" sistemom, a navodi se da on nema rakete ni za oružje koje ima. Juče je bio aktuelan Očeretinski pravac gde su se Rusi utvrdili blizu mesta Novo Kalinovo. Trenutno se bave zasipanjem raketama na ukrajinske položaje. Cezar haubice će se koristiti u odbrani Časovog Jara ili će se Ukrajinci utvrditi dalje. Lukašenko i Putin se redovno sastaju i između njih dvojice više nema trzavica i samim tim je to košmar za Ukrajince, jer to otvara mogućnost da Rusi ponovo izvrše napad iz pravca Belorusije. Prvo je ukrajinski scenario bio namenjen Belorusiji da sa ulice pučem i obojenim revolucijam zbace Lukašenka i okrenu tu zemlju protiv Rusije, međutim Aleksandar Lukašenko to nije dozvolio - rekao je Simić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Putinov tajni život! Mnoge misterije kriju se u biografiji lidera Rusije! Za Zapad, on je oduvek bio enigma! (VIDEO)
Live TV

Putinov tajni život! Mnoge misterije kriju se u biografiji lidera Rusije! Za Zapad, on je oduvek bio enigma! (VIDEO)

U emisiji "Info dan" glavna tema bila je tajni život Vladimira Putina. Njegov deda bio je lični kuvar Staljina i Lenjina, a priča o njegovoj majci krije mnoge misterije. O tome kakav je Putin u privatnom životu, ali i o tome kakav je bio kao dečak i mladić, govorili su Ljubinka Milinčić, glavni urednik Sputnjika i Milan Jolović Legenda, pukovnik u penziji.

12.04.2024

17:01

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija