• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.05.2024

16:46

Pre će nestati BiH nego Republika Srpska! Pobornici rezolucije o Srebrenici su zemlje koje su počinile najstrašnije zločine! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Pre će nestati BiH nego Republika Srpska! Pobornici rezolucije o Srebrenici su zemlje koje su počinile najstrašnije zločine! (VIDEO)

Podeli vest

Šta čeka Srbiju u Ujedinjenim Nacijama? Tamo će se raspravljati o sramnoj rezoluciji o Srebrenici ukoliko se datum ponovo ne pomeri. Kome je u interesu da se ovakva rezolucija donese? Gost "Info dana" na ovu temu bili su Predrag Jeremić, urednik informative na Pink. rs i Nenad Nešić, ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine.

Predrag Jeremić, urednik informative na Pink.rs istakao je da pritisak na Srbiju traje sve vreme.

Foto: Tanja Andric

Predrag Jeremić

-Ovu rezoluciju su pripremali duži vremenski period, ali nisu uspeli da je spreme na za njih valjan način. Došli su do toga da se ide prostom većinom glasanja da bi se ta rezolucija usvojila. Verujem da će i ovaj put rasprava o rezoluciji biti odložena. Oni putem ucena pokušavaju ceo region da stane iza njihove rezolucije. Uveli su Makedoniju, vidimo šta se događa sa Crnom Gorom, Hrvatska to pomaže. Odjednom se pojavljuje Crna Gora oko te rezolucije. Moj narod to nije počinio. Ovde očigledno žele da zaustave Srbiju u svom razvoju. Pobornici te rezolucije su zemlje koje su počinile najstrašnije zločine. Oni pokušavaju da speru ljagu sa sebe tako što bi Srbiju optužili. Oni su tražili da se jedna zemlja koja se zove Vanuatu bude sponzor te rezolucije. Ta zemlja je bila u nastajanju kada je počinjen zločin. Oni nemaju pojma ni gde se nalazi BiH, a kamo li kakav se zločin desio- rekao je Predrag Jeremić.

On je komentarisao posebno situaciju sa Crnom Gorom za koju se još uvek ne zna da li će glasati za ili protiv ove rezolucije.

-Crna Gora je sa prošlom vlasti ušla u neki proces gde besprekorno mora da sluša svoje nalogodavce. Najviše boli to što vam brat, sestra to rade. Mi ne smemo da budemo kivni na Crnu Goru jer narod nije za to, ali je vladi Crne Gore rečeno da urade tako. Oni su priložili neke amandmane na tu rezoluciju koji su beskorisni- rekao je Jeremić.

Nenad Nešić, ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine smatra da je plan velikih sila o rezoluciji o Srebrenici možda i bio dobro napravljen, ali je ovo glasanje odloženo zahvaljujući sposobnosti predsednika Vućčića.

Foto: Tanja Andric

Nenad Nešić

-Kad sam video da se ponovo spominje ta rezolucija, mislio sam da sam ponovo u 1992. godini. Ne razumem zašto se vraćamo na to vreme, ali je očigledno potrebno novo oruđe i novi alati protiv RS. Sa novom rezolucijom žele da dobiju novi alat da pritiskaju Srbiju. Srpski narod s one strane Drine nikada neće pristati na ukidanje RS i na centralizaciju BiH. Pre će nestati BiH nego RS. Dovodimo ponovo region da bude na ivici sukoba i tenzija. Srpski narod je svima nama na prostoru Balkana doneo slobodu. Ako malo pogledate, nema Crnogorca kome đed nije bio Srbin, ni Bošnjaka kojem pradeda nije bio Srbin. Meni je žao što danas pričamo o ovoj rezoluciji. Što ne govorimo o etničkom čišćenju Srba iz Sarajeva- rekao je Nešić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija