• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.09.2024

20:01

Može li Putin da vrati Kosmet Srbiji? Rusija je najveća nada Srbima na KiM-u!(VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Može li Putin da vrati Kosmet Srbiji? Rusija je najveća nada Srbima na KiM-u!(VIDEO)

Podeli vest

Svako u borbi za Kosovo i Metohiju mora da da svoj doprinos. Ne možemo računati na značajniji napredak dok se okolnosti u svetu ne promene. Mnogi veruju da Putin može doneti jednu vrstu rasterećenja Srbiji. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su advokat Nebojša V. Perović i Dragiša Mirić, bivši poslanik skupštine AP Kosovo i Metohija.

Dragiša Mirić, bivši poslanik skupštine AP Kosovo i Metohija istakao je da on veruje da će KiM ostati u sastavu Republike Srbije.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dragiša Mirić

-Mi očekujemo da Rusija završi posao sa Ukrajinom. Rusija je najveća nada nama Srbima na KiM. Još jači su Srbi na KiM. Vidite šta je Kurti uradio sa našom decom pre desetak dana? Zašto su oni prebijeni i zatvoreni? Zato što su pevali srpske pesme i slavili rođendan. Postoje albanske stranke na KiM sa kojima mi možemo da razgovaramo. Čak i sa Haradinajem može da se razgovara, ali sa Kurtijem ne može. Njemu je cilj da protera Srbe sa KiM. Mi znamo ko su Hašim Tači i Haradinaj. Mi trenutno ne možemo ništa da uradimo. Ili ćemo se diplomatijom boriti za KiM ili ćemo ući u rat. Nama ne odgovara da uđemo u rat. Oni su završili svoj deo posla i formiraju svoju takozvanu državu, a to se nikada neće desiti. Verujte mi da Srbi na severu KiM toliko su tvrdi i jaki da su spremni da uđu u rat sa Kurtijem, ali to nije dobro. Oni se više ničega ne plaše. Mi ne ulazimo u rat sa Kurtiijem, nego sa NATO-om. Kurtiju je cilj da Srbiju uvuče u rat sa NATO-om, a to nije dobro. Što se tiče bezbednosti, neka im je bog u pomoći- rekao je Mirić.

Advokat Neboša V. Perović rekao je da on lično ne bi voleo da se ostvare njegove misli o situaciji na svetskom nivou.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nebojša Perović

-Juče sam čitao izjavu gde svetksi velikodostojnici kažu da ako Ukrajina padne, sledeća je Moldavija. Zapad se plaši poraza u Ukrajini. To nije poraz Ukrajne, to je poraz NATO pakta. Oni znaju da ako izgube pada i EU i ko zna šta će biti sa evrom. Verujem da će se potruditi da svugde gde je moguće izazovu sukobe kako bi sebi ojačali poziciju. Plašim se da je jedno od tih mesta i stara Srbija, odnosno  KiM. Za epilog sam duboko uveren da neće ni KiM, ni nepravda iz 1945. biti ispravljena. Siguran sam da na ovome neće ostati i da će se točak okrenuti, a samo je pitanje ko će u tom momentu biti na vlasti u Srbiji i kako će to iskoristiti. Mi smo danas kao narod nemoćni. Znate kada ćemo mi zaštiti KiM? Onog trenutka kada lokalna vlast donese odluku o rušenju spomenika raspopu Vladi Zečeviću. On je bio prvi Titov ministar koji je zabranio povratak Srba i naselio migrante. Mi sada u Srbiji pričamo kako je Kosovo srce Srbije, ali i dan danas imamo spomenik u našoj zemlji nekoga ko je to srce iščupao- rekao je Perović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pokušaj atentata na Netanjahua! Od zemlje koja se bori protiv terorizma, Izrael postaje teroristička zemlja? (VIDEO)
Live TV

Pokušaj atentata na Netanjahua! Od zemlje koja se bori protiv terorizma, Izrael postaje teroristička zemlja? (VIDEO)

Moguća eskalacija sukoba može da se desi i na Bliskom istoku i u Ukrajini. Spominje se ruski uticaj na ono što se događa u Jermeniji. U Evropi je na delu samo politčki rat, ali postoje drugi ratovi gde ljudi ginu. Navodno je pokušan atentat na Netanjahua. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar dr Stanislav Sretenović.

19.09.2024

16:15

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30