• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.10.2023

10:44

Informer podkast koji je uzdrmao Balkan! Vuk Drašković bez pardona: Znam da će opet da me satanizuju zbog knjige! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Podkast

Informer podkast koji je uzdrmao Balkan! Vuk Drašković bez pardona: Znam da će opet da me satanizuju zbog knjige! (VIDEO)

Podeli vest

Književnik i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković bio je gost Informer podkasta koji je premijerno bio emitovan na Informer TV u nedelju, 17. septembra, u 16 sati. Zbog velikog interesovanja gledalaca, ne samo u Srbiji, već na celom Balkanu, ovaj podkast emitovaćemo opet na našoj televiziji večeras u 22:30

Drašković je govorio o svom novom romanu "Monah Hokaj", koji će bez sumnje izazvati najoprečnije reakcije.

- Glavni lik romana "Monah Hokaj" sudi mnogima, ali najtežu presudu izriče sebi. Ne znam kako će čitaoci primiti Hokaja, ali znam da ću opet biti satanizovan - ispričao je Drašković.

U najnovijem romanu Drašković pokreće mnoga i dalje aktuelna pitanja - od ratova na prostoru bivše Jugoslavije, pa do bratoubilačkog rata na tlu Ukrajine.

- Hokaj sudi Hokaju. Sudnica je u pustom planinskom selu u Hercegovini, a sudija je nekadašnji snajperista Hokaj, srpsko Oko sokolovo, koji za počinjene zločine u Sarajevu sudi sebi samome. Bio je mladi i daroviti profesor istorije. Udba ga je mobilisala u snajperiste, a Crkva ga zamonašila, da izbegne suđenje u Hagu, i krila ga po Crnoj Gori i Ukrajini. Od bolnog pokajanja i krivice za tolike smrti, niko Hokaja nije mogao sakriti ni spasiti - otkrio je detalje iz romana Drašković.

On je tokom podkasta pričao i o najvećim srpskim zabludama, o ratnim zločinima, o srpskoj istoriji, ali i o tome zašto javnost poruke koje šalje svojim knjigama redovno "pogrešno" shvata.

- Još od romana "Sudija" i "Nož" znao sam da ću biti progonjen - kaže Drašković.

On je u podkastu otkrio i detalje iz svog privatnog života i prvih susreta sa Danicom Drašković, rođenom Bošković, uoči studentskih demonstracija 1968. Ispričao je i kakav je uticaj imao Titov govor studentima te godine na njegov i Danin budući zajednički život.

- Ja sam igrao Kozaračko kolo, a Dana je htela neko drugo, ali opet smo posle svega zajedno i dan-danas - ispričao je Drašković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija