• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.03.2015

11:43

NEMAČKI MEDIJI Bosna je najveći regrutni centar islamista u Evropi!

Balkan

NEMAČKI MEDIJI Bosna je najveći regrutni centar islamista u Evropi!

Podeli vest

Nemački novinari su, posle posete distriktu Brčko i selu Gornja Maoča, ocenili da je Bosna i Hercegovina najveći regrutni centar Islamske države (ID) u celoj Evropi, piše danas hrvatski Jutarnji list

- Čim su nas zapazili, počeli su da skidaju crne zastave Islamske države. Na jednom zidu je bio kredom nacrtan simbol ID, ali deca su odmah istrčala iz kuća i kamenom ga počeli brisati - navodi list reči nemačkih novinara.

Novinari berlinskog lista Tagešpigel odlučili su da posete selo Gornja Maoča, koje se smatra glavnim "trening-kampom" za borce koji misle da se pridruže džihadistima u Siriji i Iraku.

Oni su posle posete naveli su da je Bosna i Hercegovina najveći regrutni centar ID u celoj Europi i ne samo za Bošnjake sa ovih prostora, već i one sa nemačkim, austrijskim i srpskim državljanstvom.

- Blatnjavim putevima došli smo do sela u brdima severnoistočne Bosne. Tabla sa imenom sela uopšte ne postoji. Nema ni signala za mobilni, ali lokalnom stanovništvu to i ne treba. Oni ionako znaju da smo ovde - pišu nemački novinari i navode da su, čim su ih spazili, počeli da skidaju crne zastave ID.

screenshot

Nemcima je odmah po dolasku u selo prišao Edis Bosnić, koga smatraju za "alfu i omegu vehabijskog pokreta" u Gornjoj Maoči.

- Ukoliko tražite teroriste, ovde ih sigurno nećete pronaći. Mi živimo mirnim životom po pravilima islama i poslednje što nam trebaju su novinari. Imam ženu, dvoje dece i moj san da postanem poznat davno je iščezao - rekao je Bosnić.

Nemci su naveli da je "začudo, tom prilikom, on bio miran i pristojan".

- Tvrdi da ne podržava nasilje, iako njegov tviter profil tvrdi suprotno. Na njemu se jasno vidi da mu ID nije nimalo mrska - navode novinari berlinskog lista Tagešpigel.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stanko

pre 9 godina

kad pohapsite sve djihadiste koji su ostali posle rata u Bosni bice mira u svetu, nego ste ih naselili , e sad ih raselite

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17