• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.02.2016

00:59

MAKEDONIJA: Sobranje promenilo odluku, izbori pomereni za jun mesec!

Balkan

MAKEDONIJA: Sobranje promenilo odluku, izbori pomereni za jun mesec!

Podeli vest

Sobranje Makedonije povuklo je u utorak desetak minuta pre ponoći odluku o samoraspuštanju i održavanju vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila i pomerilo ih za 5. jun

Inicijativu o povlačenju odluke o samoraspuštanju skupštine podnele su stranke Albanaca u Makedoniji DUI, koja je deo vladajuće koalicije i opoziciona DPA. Prema toj incijativi raspuštanje parlamenta se pomera za 7. april, tako da bi izbori bili održani 5. juna.

Za odlaganje raspuštanja parlamenta i pomeranje datuma vanrednih parlamentarnih izbora u Makedoniji glasali su poslanici vladajuće VMRO DPMNE, koja se poslednjih dana opirala pomeranju izbora, kao i DUI i DPA, dok poslanici opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) nisu glasali.

Šef poslaničke grupe SDSM Goran Sugareski je ocenio da je ovo još jedan poraz lidera VMRO DPMNE Nikole Gruevskog i rekao da ta stranka neće glasati za povlačenje jer nije glasala ni za usvajanje odluke o izborima.

Šef poslaničke grupe DUI Talat Džaferi je pre početka sednice za Televiziju Telma rekao da je dogovor o odlaganju vanrednih parlamentarnih izbora u Makedoniji potignut na sastancima evroparlamentarca sa četiri najvažnije stranke. U Skoplju su u utorak boravili evroposlanici Ivo Vajgl, Ričard Hovit i Edvard Kukan sa namerom da makedonskim političarima pomognu da se dogovore oko izbora.

Prvo su se sastali sa predstavnicima opozicione SDSM, potom DUI i DPA i na kraju sa vladajućom VMRO DPMNE.

Istovremeno su danas dve stranke makedonskih Albanaca DUI i DPA skupile potpise za inicijativu da se Sobranje ne raspušta i da se izbori pomere.

Prema ranijoj odluci poslanika vladajuće većine VMRO DPMNE i DUI iz januara Sobranje Makedonije je trebalo da se raspusti u ponoć kako bi vanredni parlamentarni izbori bili održani 24. aprila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17