• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.07.2016

08:58

STIGAO NOVI TUĐMAN! KARAMARKO SAD MOŽE DA SE... PENZIONIŠE: Plenković peti predsednik HDZ!

Balkan

STIGAO NOVI TUĐMAN! KARAMARKO SAD MOŽE DA SE... PENZIONIŠE: Plenković peti predsednik HDZ!

Podeli vest

Andrej Plenković izabran je u nedelju sa 97.823 glasa za predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), kao jedini kandidat za lidera na stranačkim izborima koji su održani po principu "jedan član - jedan glas"



Prema prvim nezvaničnim rezultatima izbora za predsednika HDZ-a, na obrađena 774 biračka mesta ili 98,97 odsto od ukupno 782 mesta, Plenković je dobio 97.823 ili 99,61 posto glasova članova stranke koji su pristupili glasanju, objavio je predsednik Centralne izborne komisije stranke Damir Sesvečan, prenela je agencija Hina.

Glasalo se na ukupno 768 biračkih mesta u Hrvatskoj i 14 biračkih mesta u inostranstvu na području 12 država.

Od 208.277 članova HDZ-a, glasanju je pristupilo 98.209 ili 46,83 odsto.

Važećih listića je bilo 97.823 ili 99,61 odsto, nevažećih 336 ili 0,39 odsto, rekao je Sesvečan.

Plenković je na funkciji predsednika HDZ zamenio Tomislava Karamarka, koji je 21. juna podneo ostavku jer nije uspeo da formira većinu u Saboru, kao što je obećao.

Karamarko je pre tri meseca, 17. aprila, drugi put izabran za predsednika HDZ-a dobivši podršku 92.276 članova stranke, takođe kao jedini kandidat.

Plenković je peti predsednik HDZ-a.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17