• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

05.08.2016

23:24

ZORAN MILANOVIĆ BI TO DRUGAČIJE: Oluju bi trebalo proslaviti dostojanstveno?!

Balkan

ZORAN MILANOVIĆ BI TO DRUGAČIJE: Oluju bi trebalo proslaviti dostojanstveno?!

Podeli vest

Bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović poručio je da godišnjica akcije “Oluja” treba da se obeležava dostojanstveno, u miru i bez uplitanja politike

Predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) i čelnici ostalih stranaka okupljenih u Narodnoj koaliciji, danas su na zagrebačkom groblju Mirogoj položili vence i zapalili sveće povodom 21. godišnjice akcije "Oluja".

Peti avgust u Hrvatskoj se obeležava kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u znak sećanja na završetak vojno-policijske operacije "Oluja".  Centralna državna proslava održana je u Kninu.

HRVATSKA SLAVI ZLOČIN! Šahovnica na kninskoj tvrđavi

Milanović je rekao da je na Mirogoj došao iz poštovanja, da položi venac i zapali sveću, dodajući da se nije pridružio centralnoj proslavi u Kninu je to "jednim delom stranačka zabava", prenela je Hina. 

- Naravno da građani tamo dolaze iz patriotskih pobuda, ali, nažalost, to se pretvorilo u svojevrsni stranački skup- dodao je Milanović. 

Upitan šta misli o predlozima da se Dan pobede i domovinske zahvalnosti slavi svake pete godine, odgovorio je da taj dan treba obeležavati svake godine na dostojanstven način i da je to "proslava kad se treba veseliti, ali ne i likovati, kako proslava ne bi bila tuđa patnja". 

Čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešimir Beljak rekao je takođe da je proslava u Kninu "u principu stranačka zabava" gde su proteklih godina izviždani (premijer Zoran) Milanović i (predsednik Ivo) Josipović, što je, dodao je, degutantno. 

(JEZIVI VIDEO) EVROPO, POGLEDAJ OVO! Ustaše divljaju po Kninu, ORI SE "ZA DOM SPREMNI"!

Predsednik Hrvatske stranke penzionera (HSU) Silvano Hrelja zauzeo se za manje politike, a više pijeteta na godišnjicu "Oluje".

- Na ovaj dan želeo bih manje politike, a više pijeteta i više poštovanja i prema žrtvama i Danu pobede. Danas smo ovde i dajemo počast i braniteljima i žrtvama i ovom danu- rekao je. 

(VIDEO) USTAŠKA BAGRA ZAPALILA SRPSKU ZASTAVU! Haos u Kninu, Hrvati orgijaju dok trobojka gori!

Potpredsednica Hrvatske narodne stranke (HNS) Anka Mrak Taritaš rekla je da je predsednik njene stranke Ivan Vrdoljak i ove godine u Kninu na centralnoj proslavi godišnjice "Oluje", ali da nema razlog da se taj dan ne slavi i u Zagrebu. 

USTAŠE IZA REŠETAKA: U Kninu uhapšena dvojica Hrvata zbog paljenja zastave Srbije!

Centralnoj proslavi u Kninu prisustvuju najviši državni zvaničnici, predsednica države, premijer i članovi vlade u tehničkom mandatu, visoki vojni i policijski zvaničnici, predstavnici biračkih udruženja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija